Laurene Powell
Divertisment

Cine sunt cele mai bogate femei din lume in 2020 si la ce sume impresionante se ridica averile lor

Revista "Forbes" a dezvaluit  lista celor mai bogate femei din lume in 2020. Alice Walton, Francoise Bettencourt Meyers si Julia Koch se numara printre miliardare.

Adunate, averile celor mai bogate doamne si domnisoare se ridica la impresionanta suma de 927,4 miliarde de dolari! Spre deosebire de anul trecut, lista Forbes a suferit modificari semnificative.

Cine ocupa primele pozitii si la ce sume impresionante se ridica averile celor mai bogate femei

In varful listei din 2020 se afla Alice Walton, mostenitoare a unei parti din averea Walmart. Conturile ei sunt evaluate la 54,4 miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai mult fata de anul trecut.

Francoise Bettencourt Meyers, mostenitoare L'Oreal, devine a doua cea mai bogata femeie de pe lista dupa ce, anul trecut, era prima in top. Bettencourt a mostenit imperiul de cosmetice dupa ce mama ei, Liliane, a murit la 94 de ani.

Locul al treilea este ocupat de nou-venita Julia Koch, care a mostenit 42% din Koch Industries, afacerea sotului ei. David a murit in august anul trecut la varsta de 79 de ani.

Mackenzie Bezos debuteaza si ea pe lista dupa finalizarea divortului de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Romanciera a primit un sfert din actiunile fostului ei sot, dar a promis ca va dona cel putin jumatate din bani.

Jacqueline Mars si fratele ei, John, au mostenit fiecare o treime din firma care produce M&M si Milky Way. Jacqueline, care a primit 35 de miliarde de dolari, a lucrat pentru companie timp de aproape 20 de ani si a facut parte din consiliul ei pana in 2016.

Top 10 este completat de Yang Huiyan, una dintre cele mai tinere femei din clasament, la 38 de ani. Yang conduce consiliul unei companii de dezvoltari imobiliare. Country Garden este dezvoltata in Hong Kong si fondata si prezidata de tatal lui Huiyan.

Locul al saptelea este detinut de Susanne Klatten, mostenitoare a producatorului auto BMW. Valoarea neta a miliardarei a scazut cu 20% in ultimul an, intrucat sectorul auto a suferit o lovitura puternica din cauza pandemiei.

Laurene Powell, vaduva regretatului co-fondator Apple, Steve Jobs, se plaseaza pe pozitia a opta. Ea conduce Emerson Collective, o companie care sustine educatia, reforma imigratiei si elaborarea politicii de justitie sociala. Averea lui Laurene a scazut cu 2,2 miliarde de dolari fata de anul trecut, din cauza devalorificarii actiunilor pe care le detine la Disney.

Zhong Huijuan, de pe locul noua, prezideaza compania farmaceutica chineza Hansoh Pharmaceutical. Aceasta produce medicamente oncologice, psihoactive si antidiabetice.

Gina Rinehart, a zecea din timp, este cea mai bogata persoana din Australia. Fiica a exploratorului de minereu de fier Lang Hancock, Gina este presedintele Hancock Prospect. Averea ei a scazut cu 2 miliarde de dolari in ultimul an, intrucat pandemia a redus valorile actiunilor din industria minereului de fier.

Foto: Getty & Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri