femei puternice 2019
Divertisment

Forbes a publicat topul celor mai puternice femei din lume in 2019. Angela Merkel, pe primul loc

Cancelarul german, Angela Merkel, ocupa primul loc in clasamentul anual al Forbes al celor mai puternice femei din lume 2019.

In fiecare an, Forbes intocmeste o lista cu cele mai influente doamne si domnisoare din intreaga lume, luand in considerare activitatea lor din sectoare care includ politica, afacerile si divertismentul.

Merkel ocupa pozitia pentru cel de-al noualea an consecutiv, publicatia laudandu-i "pozitia ferma, puterea de a-i face fata lui Donald Trump si generozitatea de a permite accesul la mai mult de un milion de refugiati sirieni in Germania".

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Pe locul doi al clasamentului se afla Christine Lagarde, presedinta Bancii Centrale Europene, care a ocupat anterior functia de director general al Fondului Monetar International.

Pe locul trei este Nancy Pelosi, care a devenit prima femeie care ocupa functia de "speaker of the House". "Vorbitorul" este liderul politic si parlamentar al Camerei Reprezentantilor si este simultan presedintele Camerei, liderul de facto al partidului majoritar si seful administrativ al institutiei. El indeplineste, de asemenea, diverse alte functii administrative si procedurale.

Activista de mediu Greta Thunberg, care a fost numita recent "Persoana Anului" de catre revista Time, a fost plasata pe locul 100 pe lista Forbes.

Iata care sunt primele 25 cele mai puternice femei ale lumii, potrivit revistei Forbes:

  1. Angela Merkel
  2. Christine Lagarde
  3. Nancy Pelosi
  4. Ursula von der Leyen
  5. Mary Barra
  6. Melinda Gates
  7. Abigail Johnson
  8. Ana Patricia Botin
  9. Ginni Rometty
  10. Marillyn Hewson
  11. Gail Boudreaux
  12. Susan Wojcicki
  13. Isabelle Kocher
  14. Safra Catz
  15. Kristalina Georgieva
  16. Julie Sweet
  17. Emma Walmsley
  18. Sheryl Sandberg
  19. Ruth Porat
  20. Oprah Winfrey
  21. Judith McKenna
  22. Jessica Tan
  23. Ho Ching
  24. Phebe Novakovic
  25. Shari Redstone

Lista completa poate fi consultata aici

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri