75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Divertisment

Are totul: este cea mai bogata femeie de culoare din lume, dar si cea mai influenta. Actrita, producatoare de film si managerul propriei televiziuni, Oprah Winfrey reprezinta un model pentru femeile din intreaga lume. Dar viata ei nu a fost intotdeauna roz.

Cum arata o zi din viata lui Oprah Winfrey. Ce tabieturi are

Are totul: este cea mai bogata femeie de culoare din lume si se bucura de o influenta la care multi politicieni tanjesc. Actrita, producatoare de film si managerul propriei televiziuni, Oprah Winfrey reprezinta un model pentru femeile din intreaga lume. Viata ei nu a fost insa intotdeauna roz.

Desi acum are in conturi mai bine de 3 miliarde de dolari, in copilarie a fost atat de saraca incat mergea la scoala in rochite facute din saci de cartofi. Din pacate, nu doar saracia i-a marcat copilaria, ci si abuzurile sexuale repetate la care a fost supusa.

Experienta a invatat-o insa doua lucruri importante: sa se bucure de lucrurile marunte si sa isi traiasca simplu viata. Care sunt micile secrete ale realizatoarei TV si cum arata o zi din viata sa, aflam dintr-un interviu acordat publicatiei Harper's Bazaar:

7:10 A.M.

Fiecare zi in care ma trezesc inconjurata de natura in propria casa (n.r. Montecito, California) este una perfecta. Eu il numesc "Promised Land" pentru ca se simte ca un dar spiritual de la toate fortele vietii. Ma face sa ma gandesc la Vrajitorul din Oz cand Dorothy este intrebata ce a invatat si raspunde: "Nu o sa ma uit mai departe de propria mea curte".

In aceasta dimineata, dupa 7,  s-a ridicat semintunericul, iar lumina si-a aruncat stralucirea aurie pe peluza verde, cu norii si oceanul in departare. Am vazut trei gaste care zburau prin curte si aterizau in iaz. Nici macar nu-mi bausem cafeaua, dar era deja o zi perfecta.

8:00 A.M.

Primul lucru pe care il fac dimineata este sa imi spal dintii si sa scot cainii afara. Sunt cinci in total si sunt pregatiti sa iasa, dar ii fac sa astepte cat imi periez dantura. Dupa ce merg cu cainii in curte, imi prepar espresso-ul preferat. Amestec espresso cafeinizat si decafeinizat cu lapte si putina aroma de alune.

In timp ce astept sa se faca, trag un carton din cutia mea cu Adevaruri Adunate (n.r. Gathered Truths box). Citesc cinci dintre ele in fiecare dimineata; este o modalitate frumoasa de a incepe ziua. Astazi am extras un carton grozav, pe care scria: "Bogatia nu se masoara in dolari si centi, ci cu dragostea pe care o oferim, rasul de care ne bucuram, mesele pe care le impartim, visurile pe care le experimentam si sperantele pe care le cream".

8:30 A.M.

Am o serie de exercitii spirituale pe care le fac in fiecare zi. Dupa ce am citit Adevaruri adunate, am verificat "Bowl of Saki" pe telefonul meu; este livrat pe mail in fiecare dimineata. Contine invataturile sufitelor, o secta din Orientul Mijlociu care crede ca toate caile duc la Dumnezeu si ca toate religiile sunt una, indicand aceeasi stea de nord.

Apoi meditez. In aceasta dimineata, am petrecut observand tot ce ma inconjoara, in tacere, timp de 20 de minute. Daca ar fi mai cald, as iesi afara. Casa mea este inconjurata de mai bine de 3.000 de copaci; simt ca traiesc intr-un parc. Cand vreau sa meditez, pot merge la o roca speciala care este sculptata in forma de scaun sau pot sa stau sub cei 12 stejari vii pe care ii numesc "apostolii". Aleea este locul meu preferat de pe pamant.

9:00 A.M.

Dupa ce meditez, fac sport o ora. Fac  exercitii de flexibilitate si rezistenta, un program de antrenament cu efort redus, care implica doi, cateodata trei oameni impotriva carora imping si sunt impinsa. Dupa aceea ma duc sa alerg. In aceasta dimineata, am facut 30 de minute pe banda de alergare si apoi am dat ture in jurul casei. Terenul pe care locuiesc are 65 de pogoane, asa ca pot sa ma duc pana la doi km fara sa imi parasesc proprietatea.

10:30 A.M.

Astazi am avut un mic show in sufragerie. Brunello Cucinelli a venit din Los Angeles si mi-am ales tot ce am dorit din colectia sa de primavara. Daca ar fi fost joi, as fi fost in gradina. Joia este ziua dedicata recoltei, cand taiem iarba, alegem fructele, sapam cartofii. De obicei asta dureaza de la 40 de minute, pana la o ora.

12:30 A.M.

Noi (n.r. Winfrey si partenerul sau, Stedman Graham) incercam sa luam masa de pranz in gradina. Avem o regula: daca nu o putem pregati cu ce gasim in gradina noastra, atunci nu o putem manca. Ziua de astazi este o exceptie: am avut prajituri de crab de la restaurantul Pappas din Baltimore.

Una dintre fiicele mele, care merge la scoala in Colorado, a fost in vizita. Ea este prima dintre fetele mele care au ajuns acasa de Ziua Recunostintei si nu a mai mancat demult prajiturile cu crab. Acestea sunt pe lista cu "Lucruri preferate" ale familiei.

Imi place pranzul. Este masa mea preferata. Daca Stedman nu este aici, invit alti oameni - persoane cu care vreau sa vorbesc si pe care imi doresc sa le intalnesc. De-a lungul timpului, le-am invitat pe Jennifer Lawrnce la pranz, Chrissy Metz, Printesa Ameerah din Arabia Saudita. Gatesc, dar nu daca sunt mai mult de patru persoane. Incep sa fiu confuza cu privire la cantitatea ingredientelor pe care le pun cand numarul creste.

Uneori beau un pahar de rose la pranz. Favoritul meu este Promise "The Joy". E din Napa Valley. Imi place vinul rece. Vinul, daca este cald, este singurul aliment pe care il trimit inapoi la un restaurant.

1:30 P.M.

Incerc sa ma ocup de orice afacere la amiaza, astfel incat restul zilei sa fie al meu. Transferuri, cecuri, semnaturi... Chiar si intr-zi perfecta vreau sa muncesc. Dupa ce am crescut in saracie, nu-mi pot lasa banii pe mainile altora. Este important pentru mine sa stiu cat de mult costa factura de energie electrica, sa stiu ce se intampla. Nu vreau sa fiu unul dintre acei oameni care deleaga aceasta sarcina altcuiva si apoi intr-o zi e surprins sa afle cat de multi bani mai are. In timpul saptamanii, tin legatura zilnic cu Gayle (n.r. editorul sef al revistei O) in ceea ce priveste revista, cu biroul meu din L.A. si cu Mindy Grossman (n.r. presedinte si CEO al Weight Watchers).

3:30 P.M.

Fac exercitii. Astazi ma intalnesc cu fetele pentru o alergare. Apoi merg catre ceainarie, cand soarele apune. Niciodata nu beau ceai cu cafeina dupa-amiaza; altfel o sa fiu treaza pana la patru dimineata, pentru ca ramane in organism timp de 12 ore. Ceainaria este locul unde citesc.

Stii ce lucru mi-a adus o bucurie extraordinara? Poezia. L-am vazut recent pe Bruce Springsteen pe Broadway si mi-a atins viata intr-un mod atat de profund! Nu am putut sa vorbesc despre asta fara sa plang. Este atat de profund, te face sa vezi poezia din propria viata. Spectacolul m-a inspirat sa incep din nou sa citesc, asa ca acum imi place sa inchei asa ziua. 

6:00 P.M.

Luam cina la sase si apoi este timpul sa plimbam cainii. Daca Stedman sau fetele sunt aici, o sa iau o masa adecvata, dar daca sunt singura pot consuma doar un shake de proteine sau un castron de supa. Seara mea perfecta implica sedinta in jurul focului cu familia, citirea unui roman si ceai din plante.

In general, prefer sa citesc un roman decat sa vizionez un film. Pot sa stau saptamani fara sa pornesc televizorul. Asta nu inseamna ca nu iubesc un film bun; de fapt, tocmai mi-am pregatit un teanc de 20 de DVD-uri cu nominalizari la Oscar. 

9:30 P.M.

Seara, inainte de culcare, fac o baie. Este un ritual. Sunt profesionista in scaldat: am diferite "bombe de baie", saruri, margele si uleiuri. Am fost in Provence cu cateva veri in urma si am luat un ulei pur de lavanda.

Am petrecut mult timp creand case care sa se simta ca adaposturi spirituale pentru mine. Am si o ferma in Maui, dar nu iubesc niciun loc la fel de mult ca pe acesta. Pamantul, copacii si cerul deschis ma intaresc. Ma simt conectata intr-un mod pe care nu il simt niciodata cand sunt intr-un oras inconjurata de cladiri. Recent am calatorit la Milwaukee, unde am crescut, si continui sa ma intreb: "A fost intotdeauna acest oras atat de gri?". Ei bine, n-am observat niciodata pentru ca intotdeauna eram la munca. Plecam inainte de ivirea zorilor si apoi era intuneric cand ajungeam acasa, 14 ore mai tarziu. Niciodata nu am acordat atentie cerului.

Pentru mine, o zi perfecta nu reprezinta un singur lucru, ci o serie de lucruri mici. Este aerul proaspat pe fata ta cand deschizi usa dimineata, reflectarea muntilor si a norilor intr-un lac de cristal. E nevoie de atentie: Cum arata cerul? Unde este soarele? Cand te plimbi pe o alee, cum te simti cand picioarele ating iarba?

Stiu ce vor spune oamenii: "Oprah, daca as fi tu, as avea si eu o zi perfecta". Dar am castigat asta: am castigat abilitatea si dreptul de a acorda atentie tuturor aspectelor si detaliilor. Simt o mare apreciere pentru lucrurile mici care se adauga acelui lucru mare numit o viata semnificativa.

Din nefericire, la cateva saptamani dupa interviul acordat publicatiei Bazaar, locul ei de vis a fost afectat de catre alunecarile de teren.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri