Printul Charles
Divertisment

Cum va arăta monarhia după ce prințul Charles va deveni rege. Fiul Reginei a vorbit și despre membrii regali pe care îi va da afară

Prințul Charles a ținut un discurs la deschiderea de stat a Parlamentului, determinându-i pe britanici să aibă o viziune despre cum va arăta monarhia în viitor. Acesta a oferit o privire asupra modului în care lucrurile se vor schimba atunci când el va deveni rege. 

Regina Elisabeta nu a luat parte la eveniment din cauza problemelor de sănătate, astfel că moștenitorul tronului a trebuit să citească pentru prima dată discursul monarhului. Mulți comentatori regali au considerat acest lucru ca fiind unul „uriaș” în istoria regală. 

„Trebuie să fi fost un moment extrem de important pentru el. Și așa cum au spus oamenii astăzi, ne uităm la viitor”, a declarat Joe Little, director general al revistei Majesty. 

Citește și: Ultimele cuvinte pe care prințul Philip i le-a spus prințului Charles. Cei doi au vorbit cu câteva ore înainte ca ducele să moară

Prințul Charles are planuri mari pentru monarhie atunci când va prelua tronul și se pare că acesta își dorește să formeze o echipă din șapte membri ai familiei regale care să-l ajute. „Prințul Charles și-a dorit de foarte mult timp să reducă monarhia pentru a economisi bani și pentru a-i face pe oameni să merite sumele primite de la contribuabili. Acest lucru s-a întâmplat atunci când Harry și Meghan au renunțat la rolurile regale. Cred că legătura pe care Regina și-a dorit să o mențină de foarte mult timp ține de motive sentimentale, iar la vârsta ei nu și-a dorit o schimbare, ceea ce cred că este de înțeles. El vrea să schimbe asta și cred că o va face”, a declarat autorul regal Angela Levin pentru talkRADIO, potrivit Mirror

În decembrie 2020, Regina a dezvăluit noua sa echipă de membri ai familiei regale, formată din Charles, Camilla, prințesa Anne, ducele și ducesa de Cambridge, prințul Edward și Sophie Wessex. Potrivit noii decizii, câțiva membri ai familiei regale nu vor mai face parte din monarhie, astfel că nu vor mai primi bani de la contibuabili. Printre aceștia se numără Harry și Meghan Markle, care și-au anuțat decizia de a se retrage din rolurile regale și a se muta în America, precum și prințul Andrew și fiicele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie, deși ele oricum nu lucrează în acest moment pentru familia regală. 

Charles a intervenit deja pentru a controla cheltuielile prințeselor Beatrice și Eugenie, lucru care ar fi provocat o dispută uriașă cu prințul Andrew. Un raport publicat după anul sabatic al lui Eugenie a dezvăluit că aceasta a cheltuit peste 100.000 de lire sterline din banii contribuabililor în timp ce explora India, America, Thailanda și Africa de Sud. Ea a plătit pentru hoteluri și călătorii, dar factura masivă de securitate a fost finanțată din banii familiei. Moștenitorul tronului consideră că cele două nepoate nu au nevoie de protecție regală, asta pentru că este puțin probabil că acestea să devină membri activi ai familiei regale. 

Citește și: Cum se înțelege Kate Middleton cu soacra ei vitregă, Camilla. Cele două se pregătesc să devină regine

„Prințul Andrew a fost atât de supărat încât i-a scris o notă reginei. El a spus că dorește ca ei să fie considerați drept membri ai familiei regale. Nu a vrut ca ofițerii de protecție să-i părăsească”, a declarat Levin. 

De asemenea, după ce Charles va deveni rege, un alt membru regal va obține un nou titlu, respectic soția acestuia, Camilla, care va fi cunoscută drept regină consoartă. Atunci când Camilla s-a căsătorit cu Charles în 2005, s-a anunțat că ea nu va primi titlul de regină atunci când soțul ei va moșteni tronul și asta din cauza relației pe care cei doi au avut-o atunci când Charles era încă căsătorit cu prințesa Diana. Cu toate acestea, în februarie, în ajunul Jubileului său de platină, Regina a declarat că Camilla poate lua titlul de Regina, într-un gest „extraordinar” salutat de observatorii regali.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri