Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, alaturi de regina elisabeta a II-a
Actualitate

Camilla Parker Bowles va deveni regină consoartă, a decis regina Elisabeta a II-a. / Foto: Profimedia

Onoarea de care va avea parte ducesa Camilla când va deveni regină. Soția prințului Charles a primit binecuvântarea Elisabetei a II-a

Cu ocazia aniversării Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, suverana britanică a transmis public că în momentul în care fiul său, prințul Charles, va prelua tronul, soția acestuia, Camilla, va fi regină.

După moartea Elisabetei a II-a, Charles va deveni regele Marii Britanii. În acest context, mulți se întrebau ce titlu va primi cea de-a doua soție a acestuia, Camilla Parker Bowles. Actuala regină a clarificat acest aspect în discursul cu ocazia celebrării Jubileului de Platină, ce marchează 70 de ani pe tron. Ducesa Camilla va deveni regină consoartă, moment în care va avea onoarea să poarte coroana din platină, încrustată cu diamante, ce a aparținut Reginei Mamă Elisabeta.

Citește și: Poza rara cu Printesa Diana si Camilla Parker Bowles. Ipostaza uitata in care au fost surprinse fostele rivale

În urmă cu cinci ani, prințul Charles și-a schimbat discursul pe care-l va rosti la preluarea tronului Marii Britanii, cu binecuvântarea mamei sale, pentru a include apelativul "regina Camilla" în jurămintele pe care le va face publice în acel moment, au aflat cei de la Daily Mail.

Prințul Charles și soția lui, Camilla, recunoscători reginei Elisabeta a II-a

camilla parker bowles si printul charles

La scurt timp după ce Elisabeta a II-a și-a exprimat public "dorința sinceră" ca nora sa să devină regină consoartă, Camilla și prințul Charles și-au arătat recunoștința pentru această onoare și dovadă de sprijin și apropiere.

Citește și: Prințul Charles și fiul său, William, au avut un cuvânt greu de spus în decizia reginei de a-i retrage titlurile prințului Andrew

În planurile inițiale, Camilla, ce deține în prezent titlul de ducesă de Cornwall, ar fi trebuit să devină prințesă consoartă, însă în ultimii ani, decizia a fost schimbată. Deși acest lucru era cunoscut în interiorul familiei regale de ceva vreme, nu existase până acum ocazia perfectă pentru un asemenea anunț.

În ziua în care Charles va fi încoronat, soția lui va avea onoarea de a purta pe cap coroana Reginei Mamă, cu 2.800 de diamante, ce i-a fost oferită Reginei Victoria de către sultanul Turciei, în 1856, ca gest de recunoștință pentru sprijinul oferit de britanici în Războiul Crimeii. Piesa de rezistență este diamantul Koh-i-Noor, evaluat la 105 carate, montat în platină.

Citește și: Lucrurile mai putin cunoscute despre povestea de dragoste dintre Printul Charles si Camilla Parker Bowles

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit în 2005

În data de 9 aprilie 2005, Prințul Charles și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile intime. După ce au fost declarați soț și soție, au primit binecuvântarea Arhiepiscopului de Canterbury, la Castelul Windsor. Aproape 800 de prieteni și membri ai familiei au fost alături de ei.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri