Vittoria di Savoia/ Foto: Instagram
Divertisment

Vittoria di Savoia/ Foto: Instagram

De la influencer și model la lider al Casei Regale a Italiei! Cine este Vittoria di Savoia, tânăra de 20 de ani cu un viitor strălucit

Vittoria di Savoia are un destin bine conturat. Deși are doar 20 ani, tânăra influenceriță face parte dintr-o familie nobilă cu secole de istorie în spate. Vittoria este moștenitoarea unei familii care a marcat istoria Italiei, iar acum este pregătită să preia rolul de lider al casei regale așa cum nicio femeie nu a făcut-o până acum.

Vittoria Cristina Adelaide Chiara Maria este fiica cea mare a prințului de Veneția, Emanuele Filiberto de Savoia și a actriței franceze Clotilde Courau. S-a născut la Geneva în 2003, iar în prezent studiază științe politice și istoria artei la o universitate din Londra.

Citește și: Cine este Beatrice Borromeo, numită cea mai stilată membră a unei familii regale europene. Este căsătorită cu nepotul lui Grace Kelly

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

La doar 20 de ani, tânăra are un viitor strălucit în față. Un viitor pe care bunicul său, Vittorio Emanuele, a încercat să i-l facă și mai glorios datorită emiterii unui decret oficial care a eliminat o lege care, de secole, limita succesiunea și urcarea pe tron ​​doar pentru moștenitorii de sex masculin.

Astfel, încă de la vârsta de 16 ani, Vittoria di Savoia a devenit prima femeie, în aproximativ o mie de ani de istorie a familiei nobiliare, care deține rolul de lider al familiei regale. La moartea bunicului său, Vittorio Emanuele, tatăl său Emanuele Filiberto a anunțat că va abdica în favoarea fiicei sale. Un rol prestigios, chiar dacă absolut simbolic din moment ce nu va putea urca pe tronul Italiei ​​ca regină. 

Citește și: Cele mai mari scandaluri amoroase care au zguduit familia regala a Marii Britanii

„Voi renunța cu plăcere la tron și o voi lăsa să preia rolul de lider al Casei Regale. Sigur va face o treabă mai bună decât mine. Este important ca generația tânără să aibă șansa de a pune în practică idei noi și moderne. Tinerii sunt mult mai conștienți decât noi de problemele cu care se confruntă lumea”, declarat prințul Filiberto pentru The Telegraph în urmă cu ceva timp. 

Vittoria di Savoia locuiește la Paris. Moda este lumea ei. Lucrează ca model pentru diverse mărci și își asumă un rol din ce în ce mai vizibil pe rețelele sociale, unde are peste 80.000 de urmăritori. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri