printul harry si meghan markle
Divertisment

Prințul Harry, Meghan Markle și mama acesteia, într-un taxi în New York, "vânați" de paparazzi / Foto: Profimedia

Decizia pe care Meghan Markle și prințul Harry trebuie să o ia cât mai urgent după urmărirea „aproape catastrofală”

Meghan Markle și prințul Harry au avut parte de un incident care i-a marcat. Ducii de Sussex au fost urmăriți de paparazzi după ce au participat marți la o ceremonie de premiere în New York, transmițând, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că au fost „vânați” de fotoreporteri și s-au aflat în centrul unei urmăriri „aproape catastrofale”. 

În urma acestui incident, scriitoarea regală Carolyn Durand, care a co-scris Finding Freedom cu Omid Scobie, susține că Harry și Meghan trebuie să ia o decizie cât mai urgentă cu privire la viața lor. Aceștia trebuie să găsească la un echilibru între dorința de a avea intimitate și gestionarea relației cu paparazzii. Ducii de Sussex sunt urmăriți de fotoreporteri tot timpul, iar după moartea mamei sale, prințul Harry își dorește să-și protejeze familia cu orice preț. 

„Ducele și ducesa vor să poată trăi o viață mai liniștită în California, dar totuși evidențiază problemele care sunt importante pentru amândoi. Și cred că acest lucru este lăudabil, cu siguranță, dar trebuie să decidă care este echilibrul: dacă își doresc cu adevărat acea viață intimă sau atenția de la public care vine și cu aceste urmăriri pe străzile din New York, LA sau Londra.”, a declarat Durand pentru Sky News.

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Legile din Marea Britanie interzic folosirea fotografiilor realizare de paparazzi care au fost obținute prin urmărirea personalităților, astfel că, nicio urmărire precum cea care a avut loc în New York marți seara nu s-ar fi întâmplat în Anglia. 

Citește și: Taximetristul cu care au mers prințul Harry și Meghan Markle, despre fuga de paparazzi: "Nu a fost o urmărire ca-n filme”

De la moartea prințesei Diana, organizațiile de media din Marea Britanie au încetat să mai publice fotografii necomandate și au schimbat codul etic al editorilor pentru a interzice publicarea imaginilor care implică orice fel de urmărire. 

Fostul bodyguard al prințului Harry a declarat pentru Good Morning Britain că securitatea ar trebui „gestionată corespunzător”. „Echipa de protecție pe care o au în acest moment nu a avut niciodată de-a face cu celebrități atât de cunoscute precum Harry și Meghan. Voi spune aici din propria experiență cu paparazzii, în cel mai bun caz, se poate vorbi, dar în cel mai rău caz sunt o pacoste. Cu toate acestea, nu au de gând să provoace moartea unei persoane.”, a declarat Ken Wharfe. 

Ducii de Sussex nu au vrut ca fotografii să știe unde stau în New York

Imaginile care au apărut pe reţelele sociale îi arată pe Harry, Meghan şi pe mama ei stând în spatele unui taxi din New York. Purtătorul lor de cuvânt a spus că fotografiile arată doar "o mică privire" asupra metodelor la care ducii de Sussex au fost nevoiți să apeleze pentru a se apăra şi pentru a-i păcăli pe urmăritorii lor şi pentru a pune capăt hărțuirii.

Cuplul, care locuieşte în California împreună cu cei doi copii mici ai lor, era cazat la o reşedinţă privată, dar a decis să nu se mai întoarcă acolo, deoarece nu a dorit să compromită siguranţa persoanei respective, potrivit purtătorului lor de cuvânt.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, extrem de supărați după incidentul din NY. Nu au fost contactați de niciun membru al familiei regale

"Dacă a fi o figură publică implică un anumit nivel de interes din partea publicului, acest lucru nu ar trebui să vină niciodată cu preţul siguranţei cuiva", a declarat purtătorul de cuvânt. "Difuzarea acestor imagini, având în vedere modalităţile prin care au fost obţinute, încurajează o practică extrem de intruzivă, care este periculoasă pentru toţi cei implicaţi", a conchis el.

Surse din cadrul poliţiei din New York, citate de Sky News, au oferit următoarea descriere a ceea ce s-a întâmplat marţi seară: Harry şi Meghan părăsesc sala de bal Ziegfeld, însoţiţi de o pază privată, în jurul orei locale 22:00. Cuplul voia să se întoarcă la locul unde erau cazaţi, în Upper East Side. Harry şi Meghan nu au vrut ca paparazzii să ştie unde se duc, aşa că au fost conduşi pe strada 57 şi pe alte străzi timp de aproximativ o oră şi cincisprezece minute. Un vehicul al poliţiei din New York le escorta vehiculul. Soţii Sussex au fost conduşi la secţia 19 şi au stat acolo aproximativ 15 minute. Poliţia i-a ajutat pe cei doi să iasă din clădire şi s-au urcat într-o altă maşină. Au ajuns la reşedinţa lor fără a fi urmăriţi. Poliţia a recunoscut că a fost o scenă puţin haotică.

Ce spune primarul New York-ului

Purtătorul de cuvânt al cuplului a declarat că urmărirea de marţi, care a avut loc după ce au plecat de la sala de bal Ziegfeld din centrul Manhattanului, ar fi putut fi fatală şi a implicat paparazzi care au condus pe trotuar, au trecut pe roşu şi au condus în timp ce făceau fotografii. Cei implicați în urmărire au fost admonestaţi de poliţişti de mai multe ori, potrivit purtătorului de cuvânt.

Însă un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din New York a declarat că nu poate confirma nicio informaţie despre incident, precizează Reuters.

Citește și: Meghan Markle și prințul Harry, la primul eveniment public după încoronarea lui Charles. Ducesa de Sussex, într-o rochie fără mâneci

"Nu cred că sunt mulţi dintre noi care nu-şi amintesc cum a murit mama sa", a declarat reporterilor primarul oraşului New York, Eric Adams, referindu-se la circumstanțele morţii prințesei Diana. "Şi ar fi îngrozitor să pierdem un om nevinovat în timpul unei urmăriri ca aceasta şi să li se fi întâmplat ceva şi lor", a adăugat edilul.

El a spus că va primi mai târziu un raport aprofundat de la autorităţi, dar a precizat că i se pare greu de crezut că ar fi existat o urmărire de două ore cu viteză mare.

"Dacă este vorba de 10 minute, şi o urmărire de 10 minute este extrem de periculoasă în New York", a comentat Adams.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri