Fotografie rară cu prințesa Diana/ Profimedia
Divertisment

Fotografie rară cu prințesa Diana/ Profimedia

Fotografie nemaivăzută până acum cu prințesa Diana. Imaginea face parte dintr-o nouă expoziție de fotografie la Palatul Kensington

O fotografie rară a prințesei Diana a fost expusă Palatul Kensington. Imaginea nemaivăzută până acum a acesteia a fost în centrul atenției în timpul expoziției. 

Imaginea alb-negru, care o arată pe regretata prințesă din profil, având o privire rezervată, a fost realizată de apreciatul fotograf David Bailey, ca parte a unei ședințe din 1988 comandată de National Portrait Gallery. În acel moment au fost făcute o serie de instantanee, însă cu toate acestea, acest portret special a fost păstrat de David pentru arhiva sa personală și, ca atare, nu a fost niciodată văzut în public. Prințesa Diana însăși a ales fotograful, ea fiind al doilea membru al familiei regale care s-a lăsat fotografiat de Bailey, primul fiind Lord Snowdon în 1965, soțul Prințesei Margaret, fiind și el un fotograf renumit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Portretul se alătură unora dintre cele mai emblematice fotografii regale realizate vreodată, alături de imagini care oferă o privire asupra familiei regale în afara serviciului, de la domnia reginei Victoria până în zilele noastre. Pe lângă fotografia Dianei, o selecție de imagini realizate chiar de membrii familiei regale au fost expuse pentru prima dată la Palatul Kensington, ilustrând modul în care, pe lângă faptul că sunt unii dintre cei mai fotografiați oameni din lume, s-au aflat adesea și în spatele camerei.

Citește și: Prințesa Diana, generoasă și când nu era în lumina reflectoarelor. Detaliul ieșit la iveală la 24 de ani de la moartea ei

Printre aceste fotografii au fost incluse și lucrările lui Lord Snowdon, el însuși un fost rezident al Palatului Kensington. A fost unul dintre cei mai cunoscuți fotografi britanici, surprinzând unele dintre cele mai revelatoare și „moderne” imagini ale monarhiei din secolul al XX-lea. 

Expoziție Palatul Kensington/ Profimedia
Expoziție Palatul Kensington/ Profimedia

În mod emoționant, Palatul Kensington, este casa în care locuiesc acum fiul cel mare al Dianei, prințul William și familia sa. Kate Middleton este ea însăși o fotografă pasionată și talentată și a împărtășit o serie de fotografii personale ale copiilor ei, pentru a sărbători etapele importante din viața acestora.

Cine va moșteni casa în care a copilărit prințesa Diana

Domeniul familiei, de 5400 de hectare, pe care se află și casa Althorp, în care a copilărit prințesa Diana, vor ajunge la vicontele Althorp, Louis Spencer, cel mai mare fiu al fratelui Dianei, scrie Mirror. Tânărul care va împlini anul acesta 28 de ani preferă discreția și duce o viață privată, spre deosebire de surorile sale mai mari, Kitty Spencer și gemenele Amelia și Eliza, care sunt active atât pe Instagram, cât și la evenimente.

Dacă nu ar exista practica dreptului primului născut, Lady Kitty, sora mai mare a lui Louis, ar fi moștenitoarea averii familiei. Aceasta, recent căsătorită cu un milionar, nu este singura femeie de vița nobilă care pierde aceste drepturi din cauza sexului.

Citește și: De ce a refuzat inițial familia regală ca Elton John să cânte la funeraliile prințesei Diana

Datorită practicii vechi de secole a primogeniturii masculine, prin care titlul și moșia unui aristocrat îi revin fiului cel mare, chiar dacă există o soră mai mare, Louis va moșteni într-o zi și Althorp House, casa în care prințesa Diana a copilărit și moșia de 13.500 de acri (5400 de hectare) din Northamptonshire. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri