Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia
Divertisment

Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia

Motivul pentru care Charles are două zile de naștere de când e rege. Prințul William nu ar putea beneficia de acest privilegiu

Regele Charles își sărbătorește două zile de naștere de când a devenit monarh. Suveranul este născut în luna noiembrie, însă își va sărbători ziua de naștere și în acest weekend, atunci când va avea loc Trooping the Colour. 

Peste numai câteva zile, regele Charles va bifa cel mai important eveniment din calendarul său regal. Trooping the Color este o parada oficială care sărbătorește ziua monarhului. Membrii regali se vor plimba cu o trăsură de la Palatul Buckingham la Parada Gărzilor Cailor pentru a urmări un serviciu militar incredibil înainte de a încânta mulțimile cu salutul mult așteptat de la balconul palatului. 

Exact ca regretata regină Elisabeta a II-a, Charles are două zile de naștere, una care sărbătorește ziua lui reală și a doua pe cea a monarhului. Cu toate aceste, prințul William nu ar putea beneficia de acest privilegiu și ar putea primi doar una când va fi rege. 

Citește și: Gluma făcută de prințul Louis, care arată cât de apropiat este de regele Charles. Mezinul prinților de Wales surprinde din nou

Regele Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, fiind ziua lui ne naștere oficială, însă, ca toți monarhii anteriori lui, acesta va continua tradiția și își va sărbători ziua de naștere cu publicul în luna iunie. 

Din 1748, regii și reginele și-au marcat ziua cea mare cu parada Trooping the Color. Dar Edward al VII-lea, care a domnit între 1901 și 1910, a fost născut în noiembrie, această lună nefiind cel mai bun moment al anului pentru o sărbătoare uriașă în aer liber. Așa că, acesta a mutat Trooping of the Color în iunie, deoarece erau mai puține șanse ca în ziua cea mare să fie frig.

Monarhul de după Eduard al VII-lea, George al V-lea, și-a sărbătorit ziua de naștere în iunie, astfel că nu a fost nevoie de două petreceri. Însă, odată cu venirea pe tron a lui George al VI-lea, tatăl reginei, se reintroduce a doua zi de naștere, asta pentru că suveranul a fost născut în luna decembrie. 

Citește și: Cine este amanta „uitată” a regelui Charles. Femeia s-a stins din viață în condiții misterioase:„ A fost singura care l-a înțeles”

Astfel, se pare că prințul William nu va avea două zile de naștere atunci când va urca pe tron, fiindcă ziua lui reală este oricum în luna iunie. Iar următorul rege, prințul George, este născut, de asemenea, într-o lună de vară, mai exact iulie, așa că există șansa ca tradiția să dispară pentru câteva decenii. 

La Trooping the Colour de anul acesta, Regele și William se vor plimba călare pe cai în timpul paradei, în timp ce alți membri ai familiei regale, inclusiv Kate și Regina, vor urmări evenimentul din trăsuri și de la balconul Palatului Buckingham. Peste 1.400 de soldați care defilează, 200 de cai și 400 de muzicieni vor participa la spectacol. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?