naomi osaka
Divertisment

Naomi Osaka a devenit, la 22 de ani, cel mai bine platita sportiva din istorie

Naomi Osaka a devenit cel mai bine platita sportiva din istorie, potrivit Forbes. In varsta de 22 de ani, jucatoarea de tenis a obtinut 37,4 milioane de dolari in ultimul an, cu 1,4 milioane mai mult decat Serena Williams.

Osaka a stabilit un record pentru suma incasata de o femeie, in sport, intr-un singur an. Serena Williams si Maria Sharapova au detinut anterior recordul.

"Pentru cei din afara tenisului, Osaka este un chip relativ proaspat, cu o poveste grozava", a spus pentru Forbes profesorul de Afaceri Sportive al Universitatii din California de Sud, David Carter.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

"Combinate, tineretea si faptul ca imbina doua culturi sunt doua atribute care ajuta publicul tanar sa rezoneze cu ea - iar rezultatul este aparitia unei pictograme de marketing sportiv global."

Osaka este imaginea mai multor branduri in Japonia. In plus, Nike a semnat un contract de imbracaminte cu ea anul trecut, in urma caruia a incasat mai bine de 10 milioane de dolari in ultimul an.

Topul Forbes celor mai bine platiti sportivi din lume

Forbes relateaza ca este prima data din 2016 cand doua femei fac parte din topul celor mai bine platiti 100 de sportivi. Lista completa, care urmeaza sa fie lansata saptamana viitoare, a fost populata mai ales de barbati.

Serena Williams, in varsta de 38 de ani, a fost cel mai bine platita sportiva din lume in ultimii patru ani. Sharapova a condus topul timp de cinci ani inainte de Williams.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri