curatare casa
Timp Liber

Pentru a mentine curata o locuinta nu este suficient sa facem ordine. Este nevoie sa acordam o atentie deosebita spatiului in care locuim pentru a ne mentine sanatosi.

Cat de des trebuie sa iti cureti locuinta. Care sunt zonele carora trebuie sa le acorzi atentie deosebita

Uneori stilul de viata aglomerat ne lasa tot mai putin timp liber, atat pentru a ne ocupa de propria persoana, cat si de treburile casnice.

O solutie salvatoare poate fi angajarea unei persoane care sa se ocupe de curatenie. Insa, daca iti doresti sa o faci tu, poti realiza un plan cu fiecare sarcina care tine de locuinta. In acest fel, iti va fi mai usor sa o mentii curata. Poti alege, de exemplu, sa cureti o camera in fiecare zi a saptamanii ori sa faci curatenie generala in weekend.

Pentru a mentine curata o locuinta nu este suficient sa facem ordine. Este nevoie sa acordam o atentie deosebita spatiului in care locuim pentru a ne mentine sanatosi.

Cat de des ar trebui sa faci curat in casa

Curatarea dormitorului

Ar trebui sa iti speli lenjeria de pat mai des decat crezi. Vei dormi mai bine daca acestea vor fi curatate de transpiratia, celulele moarte si murdaria care raman pe cearsafuri in fiecare noapte.

Pe podele se aduna rapid praf si alte resturi, care, bineinteles, sunt vizibile. Asigura-te ca le aspiri si speli in fiecare saptamana pentru a preveni acumularea lor. Daca ai covoare, acestea pot strange si mai multa mizerie. Curata-le mai des pentru a impiedica sa devina murdare si sa se decoloreze.

De asemenea, nu uita sa dai cu aspiratorul sub pat si pe la colturi.

Curatarea baii

Baile, in general, sunt locuri murdare. Acesta este motivul pentru care este mai bine sa acorzi mai mult timp pentru curatarea ei. In primul rand, matura podelele. Apoi utilizeaza un produs de curatare pentru a dezinfecta gresia, faianta si obiectele sanitare.

Daca nu schimbi prosoapele la maxim 2 zile, ar trebui sa o faci macar o data pe saptamana. Ele pot parea inofensive, dar sunt de fapt foarte murdare. Cand folosesti prosopul dupa dus, el colecteaza toata murdaria ramasa. Bacteriile adora suprafetele umede si continua sa se inmulteasca.

Curatarea bucatariei

Chiuveta este una dintre cele mai murdare locuri din casa. Pentru a preveni acumularea bacteriilor, sterge-o cu o solutie speciala de curatare. Poti folosi otet alb diluat sau alt tip de dezinfectant pentru igienizare. Asigura-te ca vei clati bine dupa.

La fel ca in celelalte zone ale locuintei, pardoselile trebuie curatate si aici. Alimentele si lichidele se varsa pe podea in fiecare zi. Nu doresti sa atragi fel si fel de insecte, asa ca trebuie sa le mentii curate.

Interiorul cuptorului cu microunde trebuie curatat dupa fiecare utilizare, iar farfuria, daca este detasabila, trebuie spalata. Aceste aparate se murdaresc foarte usor si este destul de greu sa le faci sa straluceasca daca mancarea se usuca pe peretii lor.

O data pe saptamana, trebuie sa faci curat si in frigider. Arunca toate alimentele care nu mai sunt bune.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?