jaws 1
Divertisment

Primul blockbuster din lumea filmului. Cum a schimbat "Jaws" istoria cinematografiei

Filmul regizat de Steven Spielberg a schimbat pentru totdeauna industria cinematografică și genul blockbuster. Cu un buget de doar 9 milioane de dolari, “Jaws” a rescris istoria unei întregi industrii. Hai să vezi filmul legendar în aplicația Digi Online, pe canalul TV 1000

Dacă vrei să urmăresti filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primești acces la serviciul de streaming.

Vezi “Jaws” (“Fălci”) marți, 21 aprilie, la ora 19:35, în aplicația Digi Online, pe canalul TV 1000, aici

Deși trailerul original al filmului s-a axat mai degrabă pe drama și pe elementele cărții, a inclus unele dintre cele mai faimoase cadre și replici din film. Mulți nu se așteptau în acel moment ca “Jaws” să aibă impactul pe care l-a avut.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Toate blockbusterele realizate acum urmează rețeta creată de “Jaws”. Filmul a încasat 470 de milioane de dolari la nivel mondial. A fost primul film care a trecut pragul de 235 de milioane din încasări realizate doar în SUA și continuă să ocupe un loc în top 10 cele mai profitabile filme, ajustate pentru inflație.

Succesul înregistrat de “Jaws” a permis altor filme să fie finanțate și să ajungă în fața publicului.

Mai mult, a avut o campanie de marketing inovativă, elemente ale căreia pot fi văzute și astăzi în industrie. Studiourile Universal au cheltuit 2 milioane de dolari pe marketing, mai ales pentru spațiile publicitare TV, ce a permis atingerea unui public numeros.

Reclamele au folosit coloana sonoră legendară creată de John Williams și cunoscuta scenă cu rechinul care iese din apă.

Atunci când “Jaws” a ajuns pe marele ecran, devenise un film mult așteptat. Dincolo de campania publicitară inovativă, filmul a atins succesul mondial și datorită calității sale.

A fost apreciat atât de critici, cât și de public și Spielberg a devenit rapid cel mai cunoscut regizor de la Hollywood. “Jaws” a fost nominalizat la 4 Premii Oscar, din care a câștigat 3. În plus, “Jaws” a deschis porțile și către un alt concept folosit și astăzi în cinematografie - francizele de film.

Vezi “Jaws 2” (“Fălci 2”) miercuri, 22 aprilie, la ora 17:20, în aplicația Digi Online, pe canalul TV 1000, aici

Aplicația Digi Online poate fi descărcată din Google Play sau App Store. Vezi chiar acum ce alte filme și seriale sunt disponibile!

Etichete: digi online , tv 1000 , film

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri