Prințul William și prințesa Diana/ Profimedia
Divertisment

Prințul William și prințesa Diana/ Profimedia

Promisiunea făcută de prințul William, după ce mama sa și-a pierdut titlul de Alteța Sa Regală. Prințesa Diana a izbucnit în lacrimi

Prințul William avea doar 14 ani atunci când părinții săi, prințul Charles și prințesa Diana, au divorțat. În urma separării, regretată prințesă și-a pierdut unul din titluri, lucru care a făcut-o să sufere enorm, iar fiul său cel mare i-a făcut atunci o promisiune impresionantă. 

Divorțul părinților poate fi dureros pentru orice adolescent, însă viitorul moștenitor a avut încă un motiv să sufere alături de mama sa. După ce s-a căsătorit în anul 1981, Lady Diana Spencer a devenit prințesă de Wales și a primit titlul de Alteța Sa Regală. După divorț, Diana își dorea să-și păstreze în continuare titlurile regale, ținând cont că era mama viitorului rege, însă Charles a fost de altă părere. 

Citește și: A fost făcută publică o înregistrare secretă cu prințesa Diana. Charles, dezamăgit după nașterea lui Harry: „Ar fi vrut să fie fată!”

Actualul rege din Marea Britanie a decis după separare să-i ia titlul de Alteța Sa Regală, iar Diana a rămas doar cu cel de prințesa de Wales. Pierderea acestei titulaturi a însemnat că nu mai era necesar ca prietenii sau personalul palatului să se încline în fața ei, iar cel mai umilitor lucru a fost că ea însăși trebuie să facă o reverență atunci când se afla în fața fostului ei soț. 

Prințul William și prințesa Diana/ Profimedia
Prințul William și prințesa Diana/ Profimedia

Prințul William a empatizat cu mama sa și i-a promis atunci un lucru, sperând că o va înveseli. În cartea „A Royal Duty”, majordomul și prietenul apropiat al prințesei Diana, Paul Burrell, a dezvălui că tânărul William a promis că îi va reda mamei sale titlul de Alteța Sa Regală atunci când va ajunge rege. 

„Nu-ți face griji mami, îți voi da titlul înapoi atunci când voi deveni rege”, i-a spus prințul William prințesei Diana. Potrivit lui Burrell, conversația a făcut-o pe Diana să izbucnească în lacrimi. 

Citește și: Gluma făcută de regele Charles, la doi ani după căsătoria cu prințesa Diana. De ce a spus că își dorea „două soții”

Acum, prințul William nu se va putea ține de promisiune, asta pentru că, la aproape doi ani de la divorț, prințesa Diana a murit într-un accident de mașină, la Paris, pe 31 august 1997. 

Ironia tragică este că, dacă prințesa Diana nu și-ar fi pierdut titlul de Alteța Sa Regală în ziua în care a divorțat, ar fi putut trăi și în ziua de astăzi. Pierderea acestei titulaturi a însemnat, implicit, și pierderea protecției regale, iar prințesa ar fi fost protejată în noaptea în care a pierit în accident. 

Intrebarea zilei

Anul acesta marcați cumva Halloween-ul?

Partenerii Nostri