King Charles III and Camilla Queen Consort release Christmas card, Braemar Games, UK - 11 Dec 2022
Divertisment

Regele Charles şi Camilla, fotografia folosită pentru felicitarea de Crăciun din acest an. Profimedia

Răspunsul Camillei când a fost întrebată când va deveni regină, cu mulți ani înainte ca Charles să fie rege. Și-a prezis viitorul

Camilla a preluat titlul de Regină Consoartă după ce soțul ei, Charles, a devenit rege. Însă acest titlul nu i-a fost asigurat la începutul relației sale cu fiul regretatei regine Elisabeta. Totuși, când a fost întrebată dacă va purta titlul de regină, înainte ca soțul ei să urce pe tron, răspunsul ei a fost aprig comentat. 

În anul 2005, la aproape 10 ani de la divorțul lui Charles de Diana și la opt ani de la moartea prințesei de Wales, Camilla s-a căsătorit cu moștenitorul tronului, într-o ceremonie care a avut loc la Capela St George din Windsor. În momentul nunții, consilierii regali au insistat ca aceasta nu avea intenția să devină regină și s-a spus că va fi cunoscută drept Prințesa Consoartă atunci când Charles va fi rege. Decizia a fost luată în perioada când Camilla era acuzată de oameni că a jucat un rol în destrămarea căsătoriei dintre Charles, pe atunci prinț de Wales, și prima sa soție, prințesa Diana.

Citește și: Momentul când prințesa Diana i-a prins pe Charles și Camilla împreună: „Nu mă trata ca pe o idioată”

În 2011, în timpul unei vizite la centrul de copii Wiltshire, Camilla a fost întrebată de o fetiță de opt ani când va fi regina. Răspunsul soției lui Charles nu a întârziat să apară, aceasta spunând: „Nu se știe niciodată”, prezicând astfel momentul care a urmat 11 ani mai târziu. Cu doar câteva luni înainte ca regretata regină Elisabeta a II-a să moară, ea a cerut ca nora ei să fie cunoscută drept „Regina Consoartă”. 

Într-o declarație oficială publicată de Palatul Buckingham cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la urcarea ei la tron, regretata suverană a spus: „Îmi doresc sincer ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consoartă, în timp ce își continuă atribuțiile”. 

Citește și: În absenţa regelui Charles al III-lea, regina Camilla devine tot mai vizibilă. Cine este cel mai popular membru activ al familiei

În lunile care au urmat după ce Charles a devenit rege, ea era cunoscută drept Regina Consoartă, însă, acum, mulți se referă la ea doar ca Regina Camilla. Mai mult, având în vedere că Regele Charles este supus unui tratament pentru cancer și a luat o pauză de la îndatoririle regale, Camilla a fost prezentă la o serie de evenimente. La ceremonia care a avut loc ieri la Castelul Windsor, Camilla a fost singură, după ce prințul William a anunțat că nu poate participa.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri