Regina Elisabeta și Boris Johnson/ Profimedia
Divertisment

Regina Elisabeta și Boris Johnson/ Profimedia

Reacția reginei Elisabeta când Boris Johnson i-a spus că a întârziat la o întâlnire din cauza unui vis ciudat: „L-a lăsat fără cuvinte”

Regina Elisabeta a avut un simț al umorului foarte bine dezvoltat, potrivit celor care au interacționat cu ea de-a lungul anilor. Regretata suverană și-a folosit inteligența nu doar în deciziile pe care le-a luat pentru regatul sau, ci și în relaționarea cu premierii sai. 

Ea și-a folosit umorul doar alături de persoanele pe care le considera de încredere, iar una dintre acestea a fost chiar fostul prim-ministru Boris Johnson. În timpul mandatului său, el a putut experimenta latura jucăușă a reginei în timpul unei întâlniri, atunci când i-a spus despre un vis pe care îl avusese. 

Citește și: Regina Elisabeta și-a concediat cea mai bună prietenă din cauza unei glume deplasate: „Mi-a spus doar două cuvinte”

Potrivit lui Robert Hardman, autorul cărții „Charles III: New King, New Court. The Inside Story”, Boris i-a povestit regretatei suveranei că a fost tulburat de un vis ciudat și din acest motiv a întârziat la o întâlnire cu ea. Reacția reginei Elisabeta l-a lăsat pe fostul premier fără cuvinte: „Erai gol?”. 

Regina Elisabeta și Boris Johnson/ Profimedia
Regina Elisabeta și Boris Johnson/ Profimedia

Incidentul este unul dintre numeroasele exemple care au demonstrat fabulosul simț al umorului pe care îl avea regina Elisabeta. Unul dintre cele mai faimoase momente a fost atunci când un grup de turiști s-a apropiat de regină în timp ce se plimba pe lângă proprietatea sa din Balmoral. Nerecunoscând-o pe suverană, care purta cu modestie un batic pe cap, turiștii au întrebat-o dacă locuiește în apropiere. 

Citește și: Gafa făcută de un fotograf în fața Reginei Elisabeta. David Bailey a uitat că stă în fața Majestatii Sale și a făcut o glumă deplasată

„Ea a răspuns foarte degajată că da, avea o casă destul de aproape”, a spus scriitoarea Karen Dolby, relatând o discuție susținută de Richard Griffin, fostul ofițer de protecție al reginei. „Au întrebat-o dacă a întâlnit-o vreodată pe regină și, fără să ezite, ea a răspuns că „nu”, dar a arătat spre Richard Griffin și a spus „dar el a făcut-o”. Apoi a mers mai departe fără să spună nimic.”

Umorul a fost și una dintre pietrele de temelie din relația pe care regina a avut-o cu soțul ei: „Nu cred că cineva fără simțul umorului ar fi fost atât de fericită sau ar fi creat un parteneriat atât de reușit cu un bărbat ca prințul Philip. Gafele făcute de acesta și simțul său îngrozitor al umorului din punct de vedere politic, ar fi afectat-o pe regină dacă nu știa cum gestioneze totul”. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?