Regina Elisabeta/ Getty Images
Divertisment

Regina Elisabeta/ Getty Images

Regina Elisabeta, prima reacție după ce s-a aflat că e bolnavă de Covid-19: „Știu că oamenii vor fi alături de mine”

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj emoționant la puțin timp după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham duminică, susținând că monarhul are simptome ușoare, dar se simte bine.

În prima sa declarație publică de la aflarea veștii că a contractat virusul SARS-CoV2, Regina a transmis un mesaj în care a felicitat echipele britanice de curling, după succesul lor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Monarhul în vârstă de 95 de ani și-a exprimat mândria pentru sportivi. 

„Trimit cele mai calde felicitări echipei feminine de curling pentru performanța lor remarcabilă și câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, după medalia de argint obținută de echipa masculină de curling. Știu că oamenii vor fi alături de mine pentru a transmite urările de bine atât vouă, cât și antrenorilor dumneavoastră, a prietenilor și familiei care v-au susținut”, a transmis Regina Elisabeta a II-a. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, prima apariție după ce a fost suspectă de Covid-19. Cu ce probleme se confruntă

Alteța Sa Regală este a treia persoană din familie care a fost testată pozitiv pentru coronavirus în ultimele săptămâni. Fiul ei cel mare, prințul Charles, s-a îmbolnăvit pentru a doua oară la începutul acestei luni, iar soția sa, ducesa de Cornwall a fost testată pozitiv de Ziua Îndrăgostiților și, ca urmare, s-a autoizolat.

Regina nu a prezentat simptome după întâlnirea cu Charles, astfel că și-a putut continua angajamantele regale, întâlnindu-se cu viitorul secretar al Serviciilor de Apărare, general-maior, Eldon Millar, și predecesorul său, contraamiralul James Macleod. Monarhul este triplu vaccinată, cu toate acestea medicii i-au recomandat să se odihnească. Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate.

Prințul Harry își dorește să se întoarcă în Marea Britanie acum că Regina este bolnavă

Prințul Harry și-a reînnoit contractul de închiriere pentru casa sa în valoare de 2,4 milioane de lire sterline din Marea Britanie, pentru a prelua din angajamentele regale dacă Regina se îmbolnăvește mai tare. 

Ducele și ducesa de Sussex au locuit la Frogmore Cottage înainte de a se muta în Canada, iar mai apoi în SUA în 2020. Ei au plătit atunci 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea proprietății de la Windsor și au închiriat spațiu până în martie 2022. The Sunday Telegraph a raportat că acum au reînnoit contractul de închiriere, ceea ce înseamnă că Harry dorește să revină în Marea Britanie.

Citește și: Camilla, prima reacție publică după ce regina Elisabeta a dezvăluit că își dorește ca ea să fie numită ”regină consoartă”

Prințul Charles, prințul William, prințul Harry și prințul Andrew își pot asuma unele dintre îndatoririle Reginei dacă aceasta se îmbolnăvește temporar. Ei sunt capabili să îndeplinească majoritatea angajamentelor oficiale, inclusiv reuniunile Consiliului Privat și primirea acreditărilor noilor ambasadori. 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?