poldark face
Divertisment

Secrete de pe platoul de filmare al seriei “Poldark”. Cum a fost realizat serialul de epocă

Povestea căpitanului Ross Vennor Poldark a fascinat publicul de zeci de ani, încă de la publicarea primei cărți din seria scrisă de Winston Graham. Adaptarea în serialul “Poldark” a strâns nenumărați alți fani la nivel internațional, datorită eforturilor echipei de producție de a crea un proiect unic.

Urmărește sezonul 5 din “Poldark” pe aplicația Digi Online, în secțiunea Epic Drama

Serialul prezintă viața lui Ross (interpretat de Aidan Turner) după ce se întoarce de pe frontul Războiului de Independență al Statelor Unite ale Americii și trebuie să se confrunte cu o existență complet diferită de cea pe care o anticipa.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

De la pierderea iubitei din copilărie, la cunoașterea dragostei alături de Demelza (Eleanor Tomlinson), înfruntarea corupției din Cornwall și repetate încercări de a îmbunătăți viața celor din jur, Ross trebuie să navigheze situațiile complexe cu aceeași atitudine care l-a ținut în viață în timpul războiului și care încânta publicul în fiecare episod.

Secrete de pe platoul de filmare al seriei “Poldark”

Pentru a aduce o poveste din secolele 18 și 19 pe ecranele secolului 21, echipa de producție a folosit mai multe tehnici ce au transformat “Poldark” într-un succes internațional.

Locații

 

O mare parte din acțiunea serialului are loc în exterior, așa că echipa de producție a ales să filmeze în Cornwall, o regiune cu peisaje impresionante ce au ținut publicul cu sufletul la gură timp de 5 sezoane.

“În mod categoric, Cornwall are acea energie a elementelor. Are un farmec rustic,” a declarat Tom York, ce îl interpretează pe Sam Carne.

Atunci când Ross trebuie să plece la Londra și participă la o petrecere fastuoasă, locația a fost plină de recuzită impresionantă - prestații exotice, animale, decor colorat.

 

“Am vrut să creăm sentimentul a ceva ce nu am mai văzut până acum,” a declarat Debbie Horsfield, scenaristă și producător executiv.

Costume

Pentru că acțiunea serialului are loc de-a lungul a mai multe decenii, moda se schimbă semnificativ. Rochiile femeilor trec de la corsete și materiale strânse la siluete mai relaxate, ce scot în evidență personalitatea fiecăreia. Ross și Demelza continuă să aibă stiluri mai degrabă axate pe eficiență decât pe extravaganță, însă și costumele lor suferă câteva schimbări în funcție de locație - când pleacă la Londra, își păstrează farmecul din Cornwall, dar adoptă și materiale și siluete mai la modă.

 

 

Printre secretele seriei se numără și câteva modificări anacronice aduse garderobei. În renumită scena din primul sezon în care Ross o ajută pe Demelza să își dea jos rochia, aceasta are panglicile poziționate în spate, deși în secolul acela hainele se închideau în față, pentru a putea filma tensiunea dintre cuplu. Însă această mică schimbare a oferit o scenă de neuitat.

Machiaj și coafuri

 

Machiajul și coafurile din serial variază semnificativ în funcție de locație și ajută la crearea unei lumi ce pare aproape reală. În Cornwall, unde are loc o parte importantă a acțiunii, echipa de producție a decis să adopte un stil Georgian pentru machiaj și coafuri.

Atunci când personajele principale călătoresc în Londra, estetica se schimbă spre cea din Perioada regenței, nemaivăzută până atunci în serial. Personajele feminine adoptă păr lung, decorat cu turbane, dar cu un look mai natural și relaxat decât cel de până acum.

 

“Când lucrurile sunt pictate, sunt o versiune mai romantică decât cea din realitate, așa cum ar fi arătat atunci, dar aici suntem în “Poldark” și asta vrem. Vrem romantism,” a declarat Pippa Woods, specialistă în machiaj și coafuri.

Clădiri

Pentru a crea impresia unei povești ce are loc în urmă cu trei secole, echipa de producție s-a folosit și de clădiri vechi din Marea Britanie ce au rezistat până astăzi. Acestea au fost folosite în special în cadrul scenelor ce aveau loc în Londra.

Pentru scenele din Cornwall, echipa de producție a vrut să creeze sentimentul unei comunități reale, ce atrage înapoi personajele indiferent de câte locuri inedite vizitează în restul țării.

Urmărește sezonul 5 din “Poldark” pe aplicația Digi Online, în secțiunea Epic Drama

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri