WW303_050219_JJ__0181
Divertisment

Seriale inspirate din cărți care te vor ține cu sufletul la gură. Romanele care au ajuns pe micile ecrane din întreaga lume

Fanii sunt întotdeauna încântați când personajele lor literare preferate ajung pe micile ecrane, mai ales dacă adaptările păstrează esența operelor originale. Iată 5 seriale inspirate din cărți care te vor ține cu sufletul la gură.

Seriale inspirate din cărți care te vor ține cu sufletul la gură

Lovecraft Country

Atticus e un veteran tânăr, de culoare, obsedat de cărțile S.F. După ce se întoarce din al Doilea Război Mondial, membrii familiei lui sunt atrași într-un mister alimentat de magie și culte secrete, care îi duce prin America anilor '50.

Noul serial HBO Lovecraft Country, bazat pe romanul din 2016 al lui Matt Ruff, îl are în prim plan pe Atticus Freeman (Jonathan Majors). El, prietena lui Letiția (Jurnee Smollett-Bell) și unchiul său George (Courtney B. Vance) pornesc într-o excursie prin America anilor 1950, o țară dominată de legile Jim Crow, în căutarea tatălui său dispărut (Michael Kenneth Williams). Așa începe lupta lor pentru supraviețuire și pentru depășirea terorilor rasiste ale Americii albe și monștrilor terifianți care par scoși dintr-o carte a lui H.P. Lovecraft.

Urmărește noul serial Lovecraft Country pe aplicația Digi Online, în secțiunea HBO GO, aici

Game of Thrones (Urzeala Tronurilor)

Bazat pe faimoasele romane fantasy ale lui George R.R. Martin, serialul-fenomen HBO a fascinat fanii timp de aproape un deceniu cu povestea epică despre trădare și noblețe ce are loc în Westeros, unde verile și iernile pot dura ani întregi, doar dorința pentru putere fiind eternă.

Westworld

Serialul HBO prezintă o odisee întunecată despre zorii inteligenței artificiale și nașterea unei noi forme de viață pe Pământ. În parcul de distracții cu tematica Vestului Sălbatic, vizitatorii își pot îndeplini orice dorință. Parcul e menținut cu ajutorul androizilor, însă vizitatorii umani sunt în pericol când roboții încep să îi vâneze.

Westworld e bazat pe operele lui Michael Crichton, scrie Insider, ce a vândut peste 200 de milioane de copii ale romanelor sale SF la nivel mondial și a scris și cartea pe care s-a bazat franciza Jurassic Park.

His Dark Materials (Materiile Întunecate)

În His Dark Materials, Lyra, o tânără aparent obișnuită, dar curajoasă, provine dintr-o altă lume. Aflată în căutarea unui prieten răpit, ea descoperă un complot sinistru care include copii furați și încearcă să înțeleagă un fenomen misterios numit Praf.

Serialul HBO e bazat pe trilogia fantasy cu același nume scrisă de Philip Pullman, ce include romanele The Golden Compass, The Subtle Knife și The Amber Spyglass.

Sharp Objects (Obiecte ascuțite)

Inspirat din romanul cu același nume scris de Gillian Flynn (cunoscută și pentru Gone Girl), serialul HBO prezintă povestea jurnalistei Camille Preaker, ce se întoarce în micul ei oraș natal pentru a scrie despre uciderea a două tinere. În timp ce încearcă să rezolve un puzzle psihologic din trecutul ei, începe să se identifice prea mult cu tinerele victime.

Etichete: seriale , digi online

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?