Vanessa Williams
Divertisment

Vanessa Williams. Getty Images

Vanessa Williams, la 60 de ani. Povestea primei femei afro-americane care a devenit Miss America. De ce a pierdut apoi titlul

Actrița și cântăreața Vanessa Lynn Williams, prima femeie de culoare aleasă Miss America, a împlinit 60 de ani. Ea s-a născut la 18 martie 1963, în oraşul Millwood, New York, potrivit imdb.com.

Părinţii ei, ambii profesori de muzică, s-au ocupat de talentul său şi au încurajat-o în cariera muzicală. După ce a câştigat o bursă la Universitatea Syracuse, unde a urmat cursurile de teatru muzical, Vanessa şi-a încercat norocul la New York.

Vanessa Lynn Williams, prima Miss America afro-americană. A fost forţată să renunţe la titlu din cauza unor fotografii nud

A început să participe la concursuri de frumuseţe în 1984, câştigând Miss New York şi devenind apoi prima Miss America afro-americană. Titlul de Miss America 1984 l-a pierdut în urma scandalului provocat de cumpărarea şi publicarea unor fotografii nud ale sale de către revista pentru adulţi "Penthouse". Deşi pozele au fost făcute înainte de câştigarea concursului de frumuseţe, Vanessa a fost forţată să renunţe la titlul de Miss America.

Primul album muzical i-a adus trei nominalizări la Premiile Grammy

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Primul album muzical, "The Right Stuff", a apărut în 1988, cu hitul cu acelaşi nume, devenind nr. 1 în topul Hot Dance Songs, şi "Dreamin'" - nr. 1 în R&B şi nr. 8 în Billboard Hot 100. Albumul i-a adus tinerei soliste trei nominalizări la Premiile Grammy, unul fiind la categoria cel mai bun tânăr artist. Cel de-al doilea album, "The Comfort Zone" (1991), a devenit marele succes al carierei sale muzicale. Melodia "Running Back to You" a intrat în primele 20 din topul Hot 100 şi a avut o poziţie de top în cadrul Hot R&B/Hip-Hop Songs. De asemenea, hitul "Save the Best for Last" a ocupat locul 1, în Billboard Hot 100. Albumul s-a vândut în 2,2 milioane de exemplare în SUA, primind certificatul de triplu platină din partea RIAA, apoi de aur în Canada (CRIA) şi de platină în Marea Britanie (BPI). De asemenea, a fost nominalizat la cinci Premii Grammy. Au urmat albumele "The Sweetest Days" (1994), "Star Bright" (1996), "Next" (1997), "Silver & Gold" (2004) şi "Everlasting Love" (2005).

În 1995 a înregistrat "Colors of the Wind", cântecul original al filmului de desen animat "Pocahontas" o producţie Disney, care a ajuns pe locul 4 în Billboard Hot 100. În 2009, Vanessa Williams şi-a lansat cel de-al optulea album, "The Real Thing".

În 1994 a debutat ca actriţă pe Broadway, apoi a urmat primul rol important în cinematografie

În 1994 debutează ca actriţă pe Broadway în musicalul "Kiss of the Spider Woman". Primul rol important în cinematografie a fost cel din pelicula "Eraser" (1996), urmat de "Soul Food" (1997), "Dance with Me" (1998), "The Adventures of Elmo in Grouchland" (1999), "Shaft" (2000), "Johnson Family Vacation" (2004), "My Brother" (2007), "Hannah Montana: The Movie" (2009), "Temptation: Confessions of a Marriage Counselor" (2013). A mai jucat în filmele: "Under the Gun" (1986), "The Pick-up Artist" (1987), "Another You" (1991), "Harley Davidson and the Marlboro Man" (1991), "Hoodlum" (1997), "Light It Up" (1999), "And Then Came Love" (2007).

A fost apreciată şi pentru performanţele realizate ca actriţă de televiziune, între 2006-2010 jucând rolul divei şi fostului supermodel "Wilhelmina Slater", în serialul de comedie difuzat de ABC, "Ugly Betty", pentru care a fost nominalizată la trei Premii Emmy. Între 2010-2012 a jucat în serialul TV "Neveste disperate", în rolul femeii bogate Renee Perry. De asemenea, a jucat şi în drama "666 Park Avenue".

Rolurile sale au fost apreciate de criticii de film, în televiziune şi pe Broadway, artista obţinând importante premii şi distincţii, dintre care: patru nominalizări la Emmy, 11 nominalizări la Grammy, o nominalizare la Tony, 3 nominalizări la SAG ("Screen Actors Guild Awards"), 7 NAACP ("National Association for the Advancement of Colored People") Image Awards şi 3 Satellite Awards. Single-ul ei de platină "Colors of the Wind", de la Disney's Pocahontas, a câştigat premiile Oscar, Grammy şi Globul de Aur pentru cea mai bună piesă originală, menţionează site-ul artistei, vanessawilliams.com.

Autobiografia "You Have No Idea", best-seller în New York Times 

În 2007, a devenit cea de-a 2.331-a stea pe "Hollywood Walk of Fame", conform Associated Press. Autobiografia Vanessei, "You Have No Idea", scrisă împreună cu mama sa, Helen Williams, a fost best-seller în New York Times în 2012.

Patru copii din trei căsnicii

Vanessa Williams este mamă a patru copii din trei căsătorii. Eforturile sale caritabile sunt numeroase şi variate, susţinând organizaţii precum "Concerts for America", "Special Olympics" şi multe altele, precizează site-ul artistei. Este implicată şi în Fundaţia SIDA Elizabeth Taylor.

Astăzi, Williams cântă în continuare, susținând spectacole în diverse cluburi celebre din America, dă voci pentru personaje din filmele de animație și apare în seriale și filme de televiziune. 

Roundabout Theatre Company's 2023 Gala, Arrivals, New York, USA - 06 Mar 2023
Vanessa Williams. Roundabout Theatre Company's 2023 Gala. Profimedia

Întrebată care este secretul frumuseții și la această vârstă, Vanessa a spus într-un interviu: „Să știi unde să mergi ca să beneficiezi de un botox de calitate. Nu vreau să arăt ca altcineva”.

Etichete: vanessa williams

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri