ori/UPI Credit: UPI/Alamy Live New
Divertisment

Angelina Jolie și doi dintre copiii ei, Foto: Profimedia

Zahara, fiica Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, a fost operată. Actrița a dezvăluit cu ce probleme s-a confruntat în spital

Angelina Jolie a dezvăluit că fiica ei, Zahara, a fost operată de curând și a vorbit deschis despre cum anumite aspecte din medicină i-au afectat copiii. Într-un articol recent pentru Time, actrița în vârstă de 46 de ani îl intervievează pe Malone Mukwende, un student la medicină care are misiunea de a-i învăța pe alți medici aspiranți cum se prezintă afecțiunile și bolile la pacienții care nu sunt albi.

Mukwende, în vârstă de 21 de ani, și-a început proiectul după ce a aflat că, notează Jolie, „aproape toate imaginile și datele utilizate în predarea sa s-au bazat pe studii făcute pe pacienți albi”, ceea ce poate duce la „diagnosticare greșită, suferință și chiar moarte”.

Ca răspuns la munca lui Mukwende, care a culminat cu un manual, "Mind the Gap" și o platformă online numită Hutano, Jolie spune că a văzut problema direct în cazul copiilor ei, despre care se știe sunt din medii diferite. Jolie și fostul ei, Brad Pitt, îi împărtășesc pe Maddox, 19 ani, Pax, 17 ani, Zahara, 16 ani, Shiloh, 15 și 12 ani, gemenii Knox și Vivienne.

„Am copii din medii diferite și știu că atunci când a apărut o erupție pe care toată lumea a avut-o, arăta drastic diferit în funcție de culoarea pielii. De fiecare dată când mă uitam la diagrame medicale, punctul de referință era întotdeauna pielea albă”, explică Jolie.

Citește și: Prințul Charles, interogat în secret după moartea fostei soții. Ce bilet i-a lăsat prințesa Diana majordomului ei

Angelina Jolie a continuat spunând a experimentat ceva similar atunci când fiica ei cea mare, Zahara, care este de culoare, a fost operată anul trecut. „Recent, fiica mea, Zahara, pe care am adoptat-o ​​din Etiopia, a suferit o intervenție chirurgicală, iar ulterior, o asistentă mi-a spus să îi anunț dacă pielea ei„ devine roz ”, spune Jolie.

Angelina Jolie, Zahara, Shiloh

Mukwende a mărturisit că experiențele precum cea detaliată de Jolie sunt „genul de lucruri pe care am început să le observ foarte devreme”. Aproape întreaga medicină este predată în acest fel. Există o limbă și o cultură care dăinuie în profesia medicală, deoarece s-a procedat astfel atâția ani și continuăm procedăm astfel mulți ani mai târziu, fapt pentru care nu este văzut ca o problemă", spune el.

Citește și: Fiul lui Liz Hurley, mărturisiri dureroase la un an de când și-a pierdut tatăl: ”A fost o luptă continuă pentru mine!”

"Cu toate acestea, așa cum tocmai ați descris, aceasta este o afirmație foarte problematică pentru unele grupuri ale populației, deoarece nu se va întâmpla în acest fel și, dacă nu știți (cum va reacționa corpul din cauza culorii), probabil că nu veți apela la medic."

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri