vitamina e
Frumusete

Vitamina E are proprietăți aniinflamatoare și antioxidante. / Foto: Profimedia

Beneficiile vitaminei E asupra pielii. Cum să o folosești pentru a-i spori efectele

Vitamina E este un ingredient nelipsit din produsele de skincare – se găsește în orice, de la loțiuni la seruri și, de multe ori, în combinație cu vitamina C. Multe seruri cu vitamina C conțin, de asemenea, vitamina E, întrucțt aceasta din urmă ajută la eficientizarea efectului antioxidant al vitaminei C.

Vitamina E este un salvator al pielii, lucru susținul și de medicul dermatolog Cheryl M. Burgess.

Care sunt beneficiile vitaminei E asupra pielii

Având în vedere că vitamina E este atât un antioxidant, cât și un antiinflamator, ea are mai multe beneficii asupra pielii:

  • protejează împotriva decolorării: dacă ești predispus la formarea petelor închise la culoare sau la hiperpigmentare, adăugarea vitaminei E în rutina pielii tale poate fi un lucru benefic. „Efectele antioxidante ale vitaminei E pot preveni colorarea pielii cauzată de expunerea la soare”, spune Burgess.
  • are efecte anti-aging: fiind un antioxidant, vitamina E atenuează daunele făcute de radicalii liberi, ceea ce îl transformă într-un ingredient puternic anti-îmbătrânire. Burgess explică faptul că vitamina E ajută în lupta „împotriva efectelor oxidative ale mediului și îmbătrânirii.”
  • combate acneea: vitamina E poate ajuta pielea predispusă la acnee. „Proprietățile antiinflamatoare pot reduce apariția acneei”, spune medicul dermatolog

Cum trebuie să folosești vitamina E 

Sunt două moduri în care poți folosi vitamina E pe piele: fie poți aplica ulei pur de vitamina E, fie poți folosi un produs care să aibă în formula lui acest ingredient. Produsele care conțin vitamina E pot fi cele mai bune pentru oricine dorește să adauge acest ingredient în propria rutină. Burgess ne spune că majoritatea produselor cu vitamina E conțin 1% sau mai puțin din acest antioxidant.

Citește și: Skincare: Ce beneficii are asupra pielii tale un ser cu vitamina C

Pentru cine este potrivită vitamina E 

Medicul dermatolog spune că produsele formulate cu vitamina E funcționează foarte bine pentru majoritatea tipurilor de piele. Poate fi folositoare și pentru tratarea arsurilor superficiale.

Dacă ai pielea uleioasă, ai grijă să folosești vitamina E numai când este un ingredient din formula unor produse. Nu încerca să folosești uleiul pur, mult mai indicat persoanelor cu ten uscat.

Cum alegi un produs care să conțină vitamina E

Uită-te după vitamina E în seruri, creme hidratante și uleiuri de față. Ca să știi dacă un produs conține vitamina E, uită-te pe etichetă după tocopherol, cea mai folosită formă a vitaminei E din produsele de frumusețe.

Citește și: Acidul hialuronic, aliatul de nădejde pentru o piele hidratată. Top nouă lucruri pe care să le știi despre acesta

E minunat dacă găsești un ser care să conțină și vitamina C și vitamina E. Combinați, acești doi antioxidanți puternici lucrează împreună pentru a reduce stresul oxidativ și a oferi luminozitate tenului.

Foto: Shutterstock

Etichete: piele , beneficii , vitamina e

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?