Brunette,Caucasian,Woman,Apply,Hyaluronic,Acid,From,A,Bottle,Using
Frumusete

Acidul hialuronic, aliatul de nădejde pentru o piele hidratată. Top nouă lucruri pe care să le știi despre acesta

Acidul hialuronic este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii, menit să hidrateze și să regenereze straturile epidermei, însă cât de eficient este în realitate? O serie de dermatalogi și experți în îngrijirea pielii dezvăluie tot ce trebuie să știi despre acest produs.

Ce este acidul hialuronic?

În ciuda denumirii sale, acidul hialuronic nu acționează ca un acid, ci ca o cremă hidrantă miraculoasă, menită să ajute pielea uscată.

„Acidul hialuronic este o moleculă de zahăr care apare în mod natural în piele și în alte tipuri de țesuturi umane. Are o textură asemănătoare cu cea a jeleului și are o greutate de peste 1.000 de ori mai mare în apă, ajutând astfel la hidratarea pielii.”, spune Nancy Samolitis, MD, dermatolog din West Hollywood, California.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Atunci când sunt utilizate corect, unele forme de acid hialuronic pot fi extrem de eficiente pentru prevenirea pierderii de apă la pielea uscată.

Cum acționează acidul hialuronic?

Gândiți-vă la acidul hialuronic ca la un fel de magnet care atrage apa și nu o lasă să se evapore din piele. Acest lucru „îl face un ingredient hidratant și eficient în tratarea pierderii transepidermice de apă sau deshidratare”, spune Karen Fernandez, estetician principal al clinicilor SkinSpirit.

Conform dermatologilor, acidul hialuronic combate atât îmbătrânirea pielii cât și uscăciunea acesteia.

„Deoarece acidul hialuronic ajută la atragerea umezelii, nu numai că este minunat pentru hidratarea pielii, dar servește și ca o modalitate de a îndepărta liniile fine, ridurile și alte zone de pe față cu pierderi de volum. Astfel ajută la îmbunătățirea semnelor de îmbătrânire și conferă un aspect reîmprospătat pielii”, spune dr. Garshick, care este, de asemenea, profesor asistent clinic de dermatologie la Weill Cornell Medicine.

Unde apare acidul hialuronic în organism?

Acidul hialuronic se găsește în tot corpul, dar este mai abundent în unele zone decât în altele.

„Acidul hialuronic se găsește în acele zone ale corpului nostru care au nevoie de umezeală și lubrifiere pentru a funcționa și este cel mai frecvent la nivelul ochilor, pielii și articulațiilor”. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de acid hialuronic scade, fapt pentru care avem nevoie de ajutor din exterior.

Cât de eficient este acidul hialuronic?

„Pentru unii, rezultatul poate fi aproape imediat, deoarece atunci când acidul hialuronic stă la suprafață, acesta atrage umezeala în piele, oferind un aspect hidratat imediat", spune dr. Garshick.

Ce este acidul hialuronic injectabil

Puteți aplica acid hialuronic pe piele pentru a stimula hidratarea, dar există un alt mod de a-l folosi, îl puteți injecta în piele. Aceste fillere, folosite pentru tratatea ridurilor și conferirea unui aspect mai tânăr pielii, se pot injecta într-un cabinet estetic, și nu acasă, cum este cazul în aplicarea serurilor.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le faci când folosești produse cu SPF. Recomandările dermatologilor pentru a-ți proteja pielea

Ce sunt suplimentele cu acid hialuronic?

Pe lângă fillere și seruri, există și suplimente cu acid hialuronc pe care le puteți administra pe cale orală. Conform Kelly Bickle, un dermatolog din California, aceste suplimente ajută la hidratarea pielii, dar nu într-un mod miraculos, ci suficient pentru a se vedea o îmbunatățire.

Riscurile și efectele secundare ale acidului hialuronic

„Deoarece acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele, sunt șanse mai mici de a provoca sensibilitate cutanată sau reacții alergice". Însă, daca aveți simptome precum roșeață, mâncărime sau umflături, atunci când utilizați acid hialuronic, întrerupeți tratamentul și consultați medicul dermatolog.

Cum se alege cel mai bun acid hialuronic?

Atunci când verificați ambalajul unui produs cu acid hialuronic, veți vedea un procentaj, în general de 1 pană la 2 %. Acest lucru se referă la concentrația de acid hialuronic, iar un nivel mai ridicat nu înseamnă că este și mai bun. Căutați seruri cu acid hialuronic cu greutăți moelculare mai mici, care sunt capabile să pătrundă mai profund în piele.

Cele cu greutăți moleculare mai mari, care stau pe suprafața pielii, vă pot oferi o hidratare imediată, dar nu oferă beneficii de lungă durată.

Citește și: 7 remedii eficiente împotriva punctelor negre pe care le poți încerca acasă

Cum să utilizați corect acidul hialuronic

Aplicați în mod regulat. În general, acidul hialuronic poate fi folosit o dată sau ori pe zi, dimineața și seara.

Aplicați pe pielea umedă. Dacă îl aplicați pe tenul uscat, acidul hialuronic nu va conferi efectul dorit. Acesta trebuie aplicat pe pielea umedă pentru a atrage umezeala în interiorul țestului. După aplicare, puteți folosi și o cremă hidratantă.

Combinați cu alte produse. Pentru un rezultat mai bun în ceea ce privește aspectul pielii, puteți combina acidul hialuronic cu vitamina C sau cu retinol.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri