Cum să-ți hidratezi pielea primăvara aceasta/ Shutterstock
Frumusete

Cum să-ți hidratezi pielea primăvara aceasta/ Shutterstock

Cum să-ți hidratezi pielea primăvara aceasta. Ce efecte are schimbarea bruscă a temperaturii asupra pielii tale

Odată cu venirea primăverii trebuie să-ți reîmprospătezi rutina de îngrijire a pielii și să pui accent pe hidratare. Trecerea de la iarna rece și uscată la temperaturile mai blânde ale primăverii poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de umiditate al pielii tale. 

Există totuși câteva lucrurile de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să ai o piele catifelată și hidratată, pregătită pentru vară. 

De ce ai nevoie de hidratare primăvara?

Ai putea fi tentată să crezi că pielea ta nu este expusă la niciun disconfort în perioada de primăvară, asta pentru că încă nu am ajuns la temperaturile ridicate din perioada verii și nici nu am renunțat complet la hainele groase. Însă e bine să reții că umiditatea crescută și temperaturile mai ridicate decât cele de iarnă scad nivelul de hidratare al pielii, iar aceasta are nevoie de un bust pentru a se regenera. 

Citește și: Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii naturale care nu îți vor afecta pielea

Pentru hidratare poți folosi loțiuni, creme și chiar uleiuri, iar cel mai important, trebuie să consumi mai multă apă. 

Folosește acid hialuronic

Produsele pentru față, cât și pentru corp, care au în compoziția lor acid hialuronic, sunt extrem de hidratante. Dacă vrei ca pielea ta să primească un bust de hidratare și să aibă o textură luminoasă și catifelată, adaugă neapărat în rutina ta astfel de produse, potrivit NatureWell.

Adaptează-ți rutina de îngrijire a pielii

Începutul primăverii este și momentul când trebuie să-ți adaptezi rutina de îngrijire a pielii. Pentru temperaturile mai crescute ai nevoie de produse mai ușoare, concentrate pe hidratare, care oferă umiditate suficientă. Este timpul să renunți la cremele complexe pe care le-ai folosit iarna. Adaugă seruri și creme cu mai puține ingrediente care se potrivesc cu nevoile pielii tale. 

Citește și: Cum să aplici corect crema cu factor de protecție solară. Tot ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea vara aceasta

Consumă mai multă apă și ai o alimentație sănătoasă

Hidratarea pielii are nevoie de mai mult decât niște produse. Este important ca hidratarea să înceapă din interior, bând măcar minimul de apă recomandat de specialiști și consumând alimente hidratante, multe fructe și legume. Concentrează-te pe un stil de viață cât mai echilibrat, folosește chiar și un umidificator în interiorul casei și evită dușurile prea fierbinți care îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. 

Etichete: hidratare , piele , primavara

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri