demachiere
Frumusete

Este foarte important să îți cureți bine tenul și să te demachiezi înainte de culcare. / Foto: Shutterstock

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi seara, înainte de culcare. Te poți alege cu acnee și riduri

În mod ideal, pielea feței ar trebui curățată de două ori pe zi, dimineața și seara. După ce te trezești, pentru a scăpa de impuritățile adunate în timpul nopții și de uleiurile de pe piele, folosește un cleanser blând. Seara, o atenție sporită ar trebui acordată acestui aspect, mai ales dacă te machiezi. Cel mai bine, fața se întreține sănătoasă și strălucitoare prin dubla curățare, cu apă micelară sau un ulei demachiant și apoi cu o loțiune sau un gel. Dormitul cu machiaj pe față este o greșeală care, în timp, își va arăta urmele.

Dacă obișnuiești să mergi la culcare fără să te demachiezi și să îți cureți tenul, iată ce se poate întâmpla cu pielea ta.

Apar acneea și petele

Dacă dormi cu machiajul pe față, împiedici eliminarea uleiurilor naturale și a murdăriei care se acumulează pe parcursul zilei. Acest lucru poate duce la coșuri și pete. Uleiul și murdăria se prind și se blochează în pori, ceea ce irită pielea și provoacă apariția coșurilor. Tocmai din acest motiv, trebuie să te demachiezi înainte de culcare și să îți cureți pielea cu un gel de curățare pentru a elimina bacteriile.

Citește și: De ce ar trebui să folosești crema cu factor de protecție solară și în sezonul rece

Apar erupții cutanate

Multe produse de machiaj includ coloranți, parfumuri și alcool. Dacă acestea sunt lăsate pe piele pentru o lungă perioadă de timp, pot provoca inflamații. Acest obicei este riscant mai ales pentru persoanele cu piele sensibilă sau rozacee. Dacă știi că ai pielea sensibilă, asigură-te că urmezi o rutină bună de îngrijire, pentru a-i permite pielii să se refacă peste noapte.

Te poți trezi cu o infecție la ochi

Machiajul poate irita pielea delicată și poate duce la infecții, mai ales când este purtat pentru o perioada îndelungată de timp. Dacă dormi cu machiaj la ochi, pielea nu poate respira, iar bacteriile se răspândesc, lucru ce poate duce la mâncărimi ale ochilor, înroșirea lor sau chiar la o infecție serioasă.

Citește și: Frumusețea după 40 de ani. Cum să ai grijă de tenul tău pentru a te bucura în continuare de un chip proaspăt și strălucitor

Se formeză riduri

Orice urmă de murdărie și machiaj rămasă pe față peste noapte îți afectează pielea. Acest lucru poate duce apoi la ruperea barierei naturale de hidratare, ceea ce încetinește producția de colagen și astfel pielea își pierde aspectul tânăr și sănătos. Atunci când producția de colagen este încetinită, apar ridurile timpurii, iar tenul capătă un aspect tern.

Citește și: O femeie care arată cu 10 ani mai tânără decât vârsta sa a dezvăluit secretul frumuseții: „Nu mai folosi prosopul să te ștergi pe față”

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri