Ce trebuie să știi despre serumurile cu vitamina C
Frumusete

Ce trebuie să știi despre serumurile cu vitamina C / Profimedia

Ce trebuie să știi despre serumurile cu vitamina C, recomandate de către dermatologi. Au sau nu efecte anti-aging?

Dacă ești în căutarea unui produs minune pentru îngrijirea tenului, care să-ți ofere un plus de luminozitate pielii și să combată ridurile, atunci trebuie să încerci serumurile cu vitamina C. Conțin antioxidanți și sunt recomandate frecvent de către dermatologi, deoarece ajută la stimularea sintezei de colagen, îmbunătățește luminozitatea, combate ridurile și multe altele.

Potrivit dr. Bertha Baum, un dermatolog și chirurg estetician recunoscut în Florida, Statele Unite ale Americii, vitamina C are numeroase beneficii pentru sănătatea pielii: „Vitamina C este un antioxidant puternic, benefic pentru tenul matur. Are puterea de a lumina pielea, dar și de a o proteja împotriva deteriorării cauzate de factorii de mediu”, a declarat ea, potrivit Hola.

Citește și: Cinci alimente care te vor ajuta să „învingi” insomnia și să dormi ca un bebeluș

Care sunt principalele beneficii ale serumurilor cu vitamina C pentru piele, află mai jos:

Sporesc sinteza de colagen

Conform dermatologului Baum, serumul cu vitamina C are rolul de a spori producția de colagen, acea proteină responsabilă de menținerea pielii ferme. Totodată, reduce riscul de apariție a ridurilor.

anastasiia-chepinska-9TYrltgQ5V0-unsplash

Au proprietăți antiinflamatorii

Serumurile cu vitamina C sunt recomandate și grație proprietăților antiinflamatorii, deoarece au rolul de a reduce roșeașa, iritarea și alte semne ale inflamațiilor, care sunt responsabili de îmbătrânirea celulară.

Protejează pielea de efectele nocive ale soarelui

Expunerea la soare poate fi dăunătoare pentru piele, însă serumurile cu vitamina C au rolul de a proteja pielea și de a preveni îmbătrânirea prematură, întrucât neutralizează radicalii liberi și reduc inflamațiile. Totodată, vitamina C este un aliat de nădejde când vine vorba de a-i conferi pielii un boost de luminozitate.

Citește și: Top 10 alimente care combat oboseala. Ce ar trebui să incluzi în dieta ta pentru a căpăta energie

Reduc apariția ridurilor

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au arătat, de asemenea, că serumurile cu vitamina C pot ajuta la reducerea riscului de apariție a ridurilor. Spre exemplu, un studiu realizat de oameni de știință de la Harvard a arătat că utilizarea serumului cu vitamina C în fiecare zi, pe o perioadă de cel puțin trei luni, ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, precum și aspectul ridurilor fine.

Intrebarea zilei

Ce planuri ai, ce vei face în primele luni ale anului 2024?

Partenerii Nostri