Cinci alimente care te vor ajuta să „învingi” insomnia și să dormi ca un bebeluș
Sanatate

Cinci alimente care te vor ajuta să „învingi” insomnia și să dormi ca un bebeluș / Shutterstock

Cinci alimente care te vor ajuta să „învingi” insomnia și să dormi ca un bebeluș

Mulți oameni se confruntă cu insomnia, din motive variate precum stres, anxietate și singurătate. Lipsa somnului este una dintre cele mai mari pericole ale unui stil de viață urban.

Somnul inadecvat nu numai că te poate face să te simți obosit, leneș, neproductiv și iritabil, dar poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătății fizice pe termen lung. Acesta este motivul pentru care experții în sănătate subliniază necesitatea de a dormi cel puțin șapte-opt ore pe zi.

Dar știați că există unele alimente care pot ajuta la inducerea somnului?

Anumite alimente și băuturi, prin componentele lor, contribuie la controlul somnului, putând influența atât modul în care adormim, cât și durata și calitatea somnului.

Iată care sunt cele mai bune cinci alimente care înving insomnia și te trimit rapid la somn.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este unul dintre ele mai importante alimente în combaterea insomniei. Când nu reușești să adormi, tot ce ai nevoie este niște apă caldă, o ceașcă și un pliculeț de ceai de mușețel. Ceaiul de mușețel conține apigenină, un antioxidant care se leagă de receptorii din creier și astfel provoacă somnolența.

Lapte cu nucșoară

Un strop de nucșoară într-un pahar cu lapte cald te poate ajuta să adormi imediat. Laptele conține triptofan, un aminoacid esențial care ajută la creșterea nivelului de serotonină și melatonină din organism, ambele putând ajuta la inducerea somnului.

Migdalele

Migdalele sunt pline de fibre și grăsimi care ajută la prevenirea bolilor cronice. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de magneziu, care este necesar pentru a regla melatonina care la rândul ei, produce somnul. De asemenea, magneziul vă relaxează mușchii.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac te vor ajuta să adormi mai repede. Conțin triptofan și zinc, ambele ajutând creierul să transforme triptofanul în serotonină, care este precursorul melatoninei. Mănâncă câteva semințe de dovleac seara și cu siguranță vei adormi mai repede.

Nucile

Nucile sunt surse bogate de magneziu, fosfor, cupru și mangan. Sunt abundente în numeroase substanțe nutritive care îți vor oferi un somn mai bun. În plus, reprezintă și o sursă de grăsimi sănătoase și de proteine. Desigur, este foarte importantă cantitatea pe care o consumăm. O porție de 28 de grame de nuci consumată la masa de seară este suficientă pentru a reuși să adormi mai repede.

Alimente și băuturi care ne strică somnul

Alimentele și băuturile care ar trebui evitate seara sunt cele care au un conținut mare de grăsimi și fibre. De asemenea, seara trebuie să evităm cafeaua, alcoolul și apa în exces. Și medicamentele care conțin cofeină trebuie evitate înainte de culcare.

Etichete: alimente , insomnie

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri