machiaj
Frumusete

Dacă știi să te machiezi, vei reuși să-ți accentuezi cele mai frumoase trăsături. / Foto: Shutterstock

Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Evită-le și vei avea un chip proaspăt!

Nu trebuie să fii un make-up artist profesionist pentru a-ți da seama ce îți vine bine în ale machiajului, însă există și câteva trucuri de care e bine să ții cont pentru ca ritualul de înfrumusețare să nu te îmbătrânească.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de make-up!

Citește și: Cum recunoști produsele cosmetice toxice - ingrediente nocive pentru sănătate

1. Fondul de ten nepotrivit

Un fond de ten nepotrivit ca nuanță te poate îmbătrâni, mai ales dacă este aplicat și într-un strat prea gros. Fondul de ten se folosește pentru a uniformiza tenul, nu neapărat pentru a ascunde imperfecțiunile. Nu-l alege după culoare pielii de pe gât, unde este mai deschisă!

2. Prea mult concealer

Concealerul este unul dintre produsele care pot fi magice sau dezastruoase. Dacă nimerești nuanța potrivită și îl aplici în cantitatea optimă, îți poate șterge de pe chip ore de nesomn. Cheia este să folosești puțin și să nu-l aplici de jur împrejurul ochilor, ci doar în jumătatea interioară de sub ochi, pentru că poate accentua aspectul ridurilor fine. Mai mult, cei de la The Beauty Blotter spun că produsul trebuie să se potrivească nuanței tenului, nu să fie mai deschis, așa cum multe persoane îl aleg.

Citește și: Cele două produse de machiaj la care Jennifer Lopez nu renunță niciodată: Nu ies din casă fără să le folosesc

3. Prea mult fard pe pleoape

Straturi peste straturi de fard pus pe pleoape îți pot face ochii să pară mai grei și, automat, mai închiși. Dacă aplici înainte primer, vei avea nevoie de mai puțin pigment pe pleoape.

4. Sprâncenele sunt prea subțiri și prea închise la culoare

Sprâncenele au rolul a a contura întreaga față, iar unele prea subțiri și foarte închise la culoare doar adaugă ani la vârsta ta și duritate expresiei chipului. Asigura-te dacă pui o nuanță pe sprâncene, că vei uniformiza cum trebuie.

Citește și: Secretele de frumusețe ale divelor de la Hollywood. La ce trucuri apelează actrițele pentru a-și păstra pielea lipsită de imperfecțiuni

5. Creion de ochi doar pe pleoapa inferioară

Dacă îți place să folosești eyeliner negru, nu-l aplica doar pe interiorul pleoapei inferioare. Nu va face altceva decât să-ți îngusteze ochii. Trasează și pe pleoapa de sus, cât mai aproape de gene, și du linia într-un cat eye discret. Dacă insiști să aplici creion și jos, folosește unul cât mai deschis la culoare, pentru a-ți lumina privirea și a face ochii să pară mai mari.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri