ce machiaj alegi vara
Frumusete

In timpul verii, machiajul ajunge sa se topeasca pur si simplu pe fata, indiferent de calitatea produselor pe care le folosim. Din cauza temperaturilor ridicate si a umiditatii, tenul transpira si produce mai mult sebum ca de obicei, iar machiajul ajunge sa se intinda, sa se stranga sau chiar sa se stearga prin unele locuri.

Cum realizezi un machiaj de vara care sa reziste la temperaturi ridicate. Ce produse sa folosesti

In timpul verii, machiajul ajunge sa se topeasca pur si simplu pe fata, indiferent de calitatea produselor pe care le folosim. Din cauza temperaturilor ridicate si a umiditatii, tenul transpira si produce mai mult sebum ca de obicei, iar machiajul ajunge sa se intinda, sa se stranga sau chiar sa se stearga prin unele locuri.

Din fericire, exista cateva trucuri care ne pot ajuta sa evitam curgerea machiajului dupa cateva ore de stat afara. Le gasesti in randurile urmatoare.

Inainte de aplicarea machiajului, trebuie sa acorzi o atentie deosebita tenului tau. Hidratarea este pasul pe care nu trebuie sa il sari. Dupa spalarea tenului cu un gel de curatare potrivit tipului tau de ten, care sa te scape de uleiurile produse de piele in timpul noptii, aplica un gel sau o crema hidratanta cu SPF. Indicat este ca produsele sa nu contina uleiurile, iar factorul de protectie sa fie 50+.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Dupa hidratarea pielii, poti aplica o baza, care iti va tine machiajul in loc pe parcursul intregii zile. De exemplu, poti opta pentru un produs care matifiaza, pe care sa il aplici in zona T.

Ce fond de ten alegem pe timp de vara

Indicat este sa te orientezi spre un fond de ten cu acoperire mica sau medie si o textura lejera. Fiindca pe piata se gasesc o multime de produse, ai de unde alege. Dupa fondul de ten, cele mai populare produse pe timp de vara sunt BB cream-urile, CC cream-urile, pudrele si chiar cremele colorante cu SPF.

Pentru un finish cat mai natural, in loc de o pensula, aplica produsul cu un beauty blender umed. Te va ajuta sa il intinzi bine si sa uniformizezi nuanta pielii. Pentru o durata mai indelungata, fixeaza-l cu pudra. De altfel, recomandat este sa ai in geanta o pudra pentru a iti reimprospata machiajul din cand in cand.

De ce sa spui "nu" unui fond de ten full coverage? In primul rand, un fond de ten cu acoperire mare iti va incarca tenul, iar din cauza transpiratiei acesta va ajunge sa curga de pe fata si/sau sa se stranga in ridurile fine. 

Alege produse waterproof pentru machiajul ochilor

Daca obisnuiesti sa aplici eyeliner, pune pe pleoape un primer sau fond de ten fixat cu putina pudra translucida. In acest fel, machiajul va aveea o baza si va rezista mai mult.

Tot pentru machiajul ochilor, poti opta pentru produse waterproof. De exemplu, o mascara rezistenta la apa nu ar trebui sa iti lipseasca din geanta de cosmetice. Fie ca iti lacrimeaza ochii de soare, ca te stropesti cu putina apa pe ten sau fiindca obisnuiesti sa transpiri, acest produs va impiedica curgerea rimelului.

Nu uita ca sprancenele sunt o bariera care nu permite transpiratiei de pe frunte sa intre in ochi, ceea ce inseamna ca expunerea lor este maxima. Daca nu vrei sa alegi ceara, geluri sau pomada, foloseste mai intai un creion pentru sprancene si apoi un fard pentru un plus de persistenta.

Ce blush sa alegi pentru machiajul de vara

Blush-ul sau bronzerul trebuie sa aiba textura compacta. De ce? Fiindca texturile grase sau cremoase se vor dizolva usor. Daca deja ai aplicat pudra pulbere translucida pe toata fata, difuzarea acestei texturi de bronzer ar trebui sa fie foarte usoara.

La finalul machiajului, aplica un spray fixator pentru machiaj, evita sa iti atingi fata cu mainile si nu uita sa retusezi cand simti nevoia.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri