Cum să obți o piele hidratată și sănătoasă vara aceasta
Frumusete

Cum să obți o piele hidratată și sănătoasă vara aceasta/ Shutterstock

Cum să obții o piele hidratată și sănătoasă vara aceasta. Trucuri care te vor ajuta să strălucești

Internetul este plin în ultima perioadă de rutine de îngrijire pentru piele, de produse care mai de care mai impresionante, însă cel mai bune trucuri pentru a avea o piele hidratată și sănătoasă sunt cele simple și fără bătăi de cap. 

În sezonul estival pielea este cea mai afectată, căci am renunțat la hainele lungi și groase și ne expunem cât mai mult la razele soarelui. Căldura și schimbările de temperatură afectează elasticitatea pielii dacă aceasta nu este hidratată, iar aspectul său se poate deteriora dacă nu este exfoliată și îngrijită. 

Un medic estetician francez a oferit câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai o piele hidratată și sănătoasă pe toată perioada verii. Potrivit acesteia, „mai puțin este mai mult”, astfel că rutina de îngrijire nu trebuie să fie deloc complicată, ci trebuie urmate câteva reguli de bază, scrie Well and Good

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

„Femeile din Franța au arătat tot timpul foarte sănătoase, cu o piele superbă și strălucitoare, în timp ce au mâncat cea mai bună mâncare în toată viața lor”, a declarat medicul estetician Olivia Chantecaille. Pentru a afla cum să ai o piele la fel ca ele, fără produse și proceduri costisitoare, aruncă o privire în materialul de mai jos. 

Citește și: Cum poți să tratezi arsurile solare acasă. Cinci remedii simple și eficiente pentru a calma pielea inflamată și dureroasă

Curăță pielea de două ori pe zi

Vremea călduroasă de vară îți va face pielea să transpire mai mult ca de obicei, astfel că, spălarea de două ori pe zi cu un produs blând, vă va ajuta să evitați posibilele erupții ale pielii. Mai mult, deoarece în această perioadă purtăm și mai mult SPF, acesta poate cauza un strat gros de produs pe piele, care în cele din urmă poate înfunda porii. 

Renunțați la produse cu substanțe dure

În timp ce retinolul și acizii exfolianți sunt grozavi pentru toamnă și iarnă, medicul estetician recomandă să luați o pauză de la aceste substanțe în timpul verii, începând chiar de la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Puteți schimba aceste produse cu alternative mai puțin agresive și să le reluați pe acelea la începutul toamnei. 

„Dacă păstrăm ingredientele dure, cum ar fi retinolul, ca parte a îngrijirii pielii vara, aceasta se poate schimba și poate da peste cap toată munca depusă în lunile de toamnă/ iarnă”, a declarat Olivia. 

Olivia spune că pielea ei este foarte sensibilă, așa că în lunile de vară, ea optează pentru seruri mai ușoare în timpul zilei. Ea sugerează să folosiți seruri cu acid hialuronic în timpul zilei pentru a vă ajuta să vă mențineți pielea hidratată, indiferent de vreme. Ea observă, de asemenea, că este deosebit de important să evitați produsele cu parfum și substanțe chimice sintetice, deoarece acestea pot fi foarte iritante dacă stați la soare mai des decât de obicei.

Citește și: Tendințe de make-up pentru vara 2022. Cum să îți îngrijești pielea și cum te machiezi în sezonul estival

Dublați cantitatea de antioxidanți

Vara este unul dintre cele mai importante anotimpuri pentru prevenirea inflamației și combaterea radicalilor liberi, iar medicul estetician recomandă să vă maximizați apărarea adăugând antioxidanți interni și externi în rutina dumneavoastră. Folosiți produse de îngrijire cu vitamina C și consumați mai des alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructe de pădure sau varză de Bruxelles. 

Nu uita sa te exfoliezi

Olivia recomandă să te exfoliezi de două sau trei ori pe săptămână în perioada verii pentru a-ți lăsa pielea să respire înainte de a aplica serurile și cremele de protecție. Exfoliantul trebuie să fie cât mai natural pentru a nu produse iritații, eventual fără parfum sau substanțe dăunătoare. 

„Exfolierea este un pas cu adevărat important pentru îngrijirea pielii de vară”, spune Olivia. „Protecția solară se acumulează rapid pe pielea ta, ceea ce poate duce la o piele fără strălucire”. 

Etichete: piele , ingrijirea pielii , vara , spf

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?