crema cu spf
Frumusete

Nu uita de SPF când ieși din casă, indiferent dacă sunt nori sau mergi la plajă. / Foto: Shutterstock

Cele mai mari greșeli pe care le faci când folosești produse cu SPF. Recomandările dermatologilor pentru a-ți proteja pielea

Aplicarea cremelor de protecție solară reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru pielea ta. O loțiune care blochează răul provocat de razele UVA și UVB te poate ține la distanță de arsurile provocate de soare, scade riscul apariției ridurilor și a altor semne de îmbătrânire și, cel mai important, te poate proteja de cancerul de piele.

Recomandarea dermatologilor este alegerea unui SPF de peste 30, de preferință rezistent la apă. Cel mineral, cu oxid de zinc și dioxid de titan este cel mai potrivit pentru folosirea zilnică, fiind mai hidratant și mai puin iritant decât SPF-ul cu filtru chimic, notează Everyday Health.

Dacă ai ales o cremă de calitate, cu un factor ridicat de protecție și îl aplici zi de zi, ar trebui să ții cont și de câteva lucuri pe care tindem să le scăpăm din vedere.

Citește și: Sunt suficiente produsele de machiaj cu SPF pentru a ne proteja de razele UVA si UVB?

1. Aștepți până ajungi la plajă pentru a te da cu SPF

Pentru a-și face efectul, o cremă cu protecție solară ar trebui aplicată cu cel puțin 20 de minute înainte de a ieși din casă, pentru că pielea are nevoie de timp să absoarbă ingredientele. Dacă ești obișnuit să ajung la plajă și de abia acolo să întinzi primul strat de loțiune, ar fi bine să-âi schimbi obiceiul și să faci asta înainte de a ieși din cameră.

2. Aplici prea puțină cremă cu factor de protecție solară

Cei mai mulți oameni aplică o cantitate insuficientă de produs cu factor de protecție solară și nici nu întind bine, ceea ce poate duce la dungi pe piele și la o protecție scăzută. În zilele de plajă, ai grijă să folosești cel puțin o cantitate de cremă care ar încăpea în două linguri, în timp ce pentru față, gândește-te la diametrul unei monede de 50 de bani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

3. Ratezi zone importante

Există câteva locuri pe care obișnuim să le ratăm atunci când aplicăm cremele cu SPF, cum ar fi pleoapele, zone foarte sensibile la expunerea la soare. De asmenea, buzele trebuie date cu un balsam cu SPF 15 sau mai mare, iar folosirea unui gloss fără niciun fel de protecție peste este un mare "AȘA NU" din partea dermatologilor.

4. Nu reaplici crema cu SPF

crema spf

Regula de aur de la care mulți se abat este reaplicarea produselor cu SPF la două ore sau mai des dacă intervin transpirația sau dacă intră în apă.

5. Nu dai cu SPF în zilele înnorate

Chiar și în zilele când soarele este acoperit de nori, 80% din razele UV tot ajung la piele. Indiferent de vreme, când ieși din casă, este bine să îți dai cu SPF. Un truc util este să-ți pui produsul de protecție solară lângă pasta de dinți și așa nu vei uita de el.

Citește și: Cum să-ți îngrijești și protejezi părul pe timpul verii. Câteva sfaturi simple pentru un păr sănătos

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri