ingrijirea tenului
Frumusete

Niacinamida, un ingredient util în îngrijirea pielii. / Foto: Shutterstock

Niacinamida, ingredientul vedetă din produsele de îngrijire a tenului. Cum te poate ajuta să obții o piele strălucitoare

Ingredientul vedetă pentru îngrijirea pielii, în 2024, este niacinamida, cunoscută și ca forma solubilă a vitaminei B3. Potrivit experților, versatilitatea sa este motivul pentru care tot mai mulți oameni caută acest ingredient în formulele de îngrijire a tenului.

Conform câtorva dermatologi consultați de Vogue, iată care sunt motivele pentru care niacinamida este un star în lumea frumuseții.

Citește și: Cum să-ți îngrijești tenul. Sfaturile neobișnuite oferite de o farmacistă din Franța, care lucrează în industrie de mai bine de 15 ani

Ajută la tratarea petelor pigmentare

Dermatologul Eduardo Lopez Bran spune: "Folosesc niacinamida ca agent de depigmentare, în multe creme anti-pete". Dacă te lupți cu hiperpigmentarea, ia în considerare un ser de noapte care conține niacinamida. "Are o mare capacitate de a calma și depigmenta în același timp", spune și medicul dermatolog Natalia Jimenez, care consideră niacinamida un ingredient foarte versatil. Există chiar și versiuni de niacinamide cu retinol. Efectele negative ale expunerii la soare sunt diminuate, întrucât niacinamidele susțin reconstrucția celulelor pielii, protejând totodată de daunele aduse de razele ultraviolete.

Luciu natural și sănătos al tenului

Niacinamida oferă tenului o culoare mai sănătoasă și un luciu frumos, mai ales dacă observi că pielea ta a început să capete tonuri galbene sau maronii. Previne, de asemenea, și descompunerea colagenului în procesul de glicație.

Ajută la hidratarea tenului

Niacinamida îmbunătățește nivelul de hidratare, motiv pentru care pielea se simte mai moale și mai plină.

Ingredient potrivit pentru pielea sensibilă. Estompează imperfecțiunile

Puterea de calmare a niacinamidei este binecunoscută: ajută la estomparea imperfecțiunilor și a inflamațiilor minore. De asemenea, poate combate roșeața și cearcănele întunecate de sub ochi. Acest ingredient este potrivit și pentru pielea sensibilă.

Citește și: Cum poți să tratezi arsurile solare acasă. Cinci remedii simple și eficiente pentru a calma pielea inflamată și dureroasă

Cum se folosesc niacinamidele

Ca ingredient activ, niacinamidele pot fi și mai eficiente în combinație cu alte ingrediente precum vitamina C, acidul azaleic sau retinolul. Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile antiinflamatorii și antioxidante, folosește un ser cu niacinamide dimineața. Dacă vrei să combați petele pigmentare, atunci aplică-l seara.

Citește și: Tunsoarea anului 2024. „Obsesia” actrițelor de la Hollywood. 7 idei de coafuri pentru o schimbare spectaculoasă de look

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri