Beauty,Image,Of,Amazing,Optimistic,Beautiful,Blonde,And,Brunette,Women
Frumusete

Îngrijirea tenului / Shutterstock

Cum să-ți îngrijești tenul. Sfaturile neobișnuite oferite de o farmacistă din Franța, care lucrează în industrie de mai bine de 15 ani

Despre îngrijirea tenului s-a vorbit mult de-a lungul timpului și ar trebui să fie o preocupare pentru orice femeie, indiferent de vârstă. Să știi care sunt produsele care ți se potrivesc, ce tip de ten ai, dar și care sunt combinațiile de ingrediente eficiente pentru pielea ta sunt chestiuni la care trebuie să știi să-ți răspunzi.

Natacha Bonjur, o farmacistă din Franța, care trăiește în New York de mai bine de zece ani, unde a lucrat în industria de frumusețe și a reușit să-și lanseze o linie de produse cosmetice, a vorbit despre secretele în materie de îngrijire a tenului într-un interviu pentru Vogue.

Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra tenul luminos și sănătos, află mai jos:

Folosește produse potrivite tipului tău de ten

Cel mai important lucru în ceea ce privește îngrijirea tenului este să nu-ți încarci în exces pielea. „Folosește doar ingrediente care lucrează împreună”, susține Bonjout, care a petrecut cinci ani pentru a găsi combinația perfectă de ingrediente pe care le-a folosit pentru realizarea unui produs cosmetic.

Citește și: Cum poți să tratezi arsurile solare acasă. Cinci remedii simple și eficiente pentru a calma pielea inflamată și dureroasă

Astfel, un mix bun pentru ten este reprezentat de vitamina C și o cremă cu factor de protecție solară ori de un serum cu retinol și unul cu acid hialuronic.

„Evită aplicarea retinolului cu vitamina C, poate produce iritații ori inflamații. Nici combinația cu retinol și niacinamide nu este eficientă, căci <<se anulează>>”, a mai spus ea. 

Evită curățarea tenului dimineața

Spre deosebire de alți specialiști care recomandă curățarea riguroasă a pielii dimineața și seara, Bonjout sugerează curățarea tenului doar seara, în timp ce dimineața recomandă doar aplicarea unei ape termale sau a unui toner, pentru a proteja bariera de protecție a pielii.

Citește și: Buzele uscate și crăpate pot semnala afecțiuni serioase de sănătate. Când e cazul să te îngrijorezi

„În fiecare noapte, pielea se regenerează, își reconstruiește acea floră care o protejează”, a explicat ea, explicând că o curățare riguroasă, folosind un gel sau o spumă, este eficientă seara, mai ales atunci când porți machiaj ori folosești o cremă cu SPF.

Aplică-ți produsele de machiaj cu degetele

În ceea ce privește aplicarea machiajului, ea recomandă renunțarea la pensule sau la acei bureți de make-up. „Întotdeauna îmi aplic machiajul cu degetele”, spune ea.

Crop,Photo,Of,A,Young,Woman,Touching,Face,While,Applying

Masajul este terapeutic, reduce stresul și anxietatea și, în plus, ajută la îmbunătățirea somnului și a aspectului pielii”, a mai spus ea, explicând, de asemenea, că înainte de aplicarea produselor cosmetice este important să te speli bine pe mâini cu apă și săpun. 

Crema cu factor de protecție solară, aliat de nădejde

Bonjout recomandă, de asemenea, produsele cu factor de protecție solară, însă pe cele care conțin minerale, nu formule chimice, deoarece, potrivit acesteia, pot să cauzeze acnee, arsuri și chiar apariția petelor. De asemenea, ea recomandă utilizarea acestor produse în fiecare zi, indiferent de sezon, pentru că sunt eficiente în ceea ce privește reducerea apariției ridurilor și a prevenirii îmbătrânirii celulare.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri