shutterstock_159829712
Frumusete

5 obiceiuri aparent inofensive care iti pot distruge parul

Zi de zi, parul tau este solicitat la maxim, fara sa iti dai seama de acest lucru. Placa de par, ondulatorul, bigudiurile, uscatorul si periatul recurent sunt doar cateva dintre elementele care contribuie la diminuarea sanatatii firului.

Statisticile arata ca pentru 58% dintre femei, parul deteriorat reprezinta o grija majora. Care sunt cauzele majore ale degradarii parului si cum poti proteja firul? Iti spunem noi.

Folosesti foarte des placa sau ondulatorul

Provenita de la uscatorul de par, placa de indreptat sau de la ondulator, caldura excesiva reprezinta prima sursa a deteriorarii parului. Potrivit Style Craze, problema consta in faptul ca nu iti protejezi firul si omiti sa folosesti produse care actioneaza ca o bariera. Serul, masca de par sau balsamul ar trebui sa ne fie indispensabile trusei tale de cosmetice.

Sfat: Foloseste ustensilele de coafat la cea mai mica temperatura. De asemenea, incearca, pe cat posibil, sa iti lasi parul sa se usuce in mod natural.

Nu iti protejezi parul de razele soarelui

Parul, la fel ca si tenul, trebuie protejat de soare. Cea mai eficienta metoda de a identifica ce produs de ingrijire solara ti se potriveste incepe cu o vizita la salon.

Sfat: Cand mergi la plaja foloseste o palarie cu boruri largi. De asemenea, dupa ce inoti e foarte important sa te speli cu produse potrivite pentru tipul tau de par.

Iti periezi brutal parul

Trebuie sa recunoastem ca nu avem rabdarea necesara sa descalcim parul incurcat si preferam sa tragem de el.

Sfat: Incearca sa folosesti un ac de broderie curbat pentru a elimina nodurile formate in par. Acest lucru ar putea fi ultima solutie atunci cand pieptanatul nu mai functioneaza.

Il tii mereu prins in coada sau coc

Chiar daca preferi coafurile simple cum ar fi coada sau cocul, e musai sa iti lasi, din cand in cand, si parul desprins.

Sfat: Inainte de a merge la somn, dupa ce ai descurcat parul cu o perie lata din par natural de cal (pentru ca ajuta la o mai buna distribuire a sebumului produs de scalp pe toata suprafata firelor capilare), prinde parul. Daca ai parul lung, alege un coc relaxat.

Te tunzi rar

Regula de aur pentru regenerarea firelor capilare este sa iti tunzi varfurile la fiecare 6-8 saptamani, chiar mai frecvent daca te coafezi regulat cu placa sau ondulatorul.

Sfat: Nu te tunde acasa folosind instrumente de taiat necorespunzatoare (lama, forfeca neascutita).

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri