Obiceiuri care îți deteriorează părul/ Shutterstock
Frumusete

Obiceiuri care îți deteriorează părul/ Shutterstock

Obiceiuri care îți deteriorează părul. Iată cum să-l aranjezi pentru a-l menține sănătos și strălucitor

Coafatul părului poate fi foarte solicitant pentru femeile care au o podoabă capilară bogată, iar obiceiurile pe care acestea le au îl pot deteriora foarte mult. Un hairstylist din Canada a oferit sfaturi și explicații despre cum să ai un păr mai sănătos și să eviți ruperea firelor. 

Într-un videoclip postat pe contul său de Tik Tok, Mary Anne a prezentat trei dintre cele mai comune obiceiuri ale femeilor din întreaga lumea, care le fac pe acestea să-și distrugă părul fără să-și dea seama. Modul în care își aranjează părul îl pot face, în timp, să-și piardă din strălucire și să se confrunte chiar cu pierderea lui. 

Citește și: Cum poți să-ți faci bucle superbe doar spălându-ți părul. Metoda descoperită de o femeie a uimit mii de internauți

Unul dintre cele mai comune obiceiuri este prinsul părului într-un coc lejer. Având în vedere că temperaturile din această perioadă sunt peste medie, femeile cu un păr lung și bogat optează pentru o astfel de coafură pentru a scăpa de senzația de căldură și pentru a fi mai comode. Cu toate acestea, potrivit lui Mary Anne, această tehnică nu face decât să rupă firele de la rădăcină. În schimb, ea recomandă ca părul să fie prins cu o clemă de păr în locul elasticului. Astfel, părul nu va fi la fel strâns și nu se va rupe atât de ușor. 

@maryannecostahairstyling #hairstylistsoftiktok #hairstylisttips #hairtipsandtricks #damagefreehair #damagedhair #tightbun #hairproblems #takecareofyourhair #haircare #haircareroutine #haircaretips #hairstylist ♬ original sound - maryannecostahairstyling

Un al doilea obicei al femeilor este modul în care acestea își periază părul. Tehnica corectă de periaj este de la vârfuri spre rădăcină, fiecare șuviță fiind periată treptat. Dacă periajul se începe de la rădăcină spre vârfuri, riști să-ți rupi firele de păr și să te confrunți cu o pierdere majoră a podoabei capilare. 

Citește și: Cum îți menții părul hidratat vara. Secretul care te ajută să ai un look de invidiat

Mary Anne a continuat cu un al treilea obicei, explicându-le femeilor că dormitul cu părul desfăcut nu face decât să încurce părul și să-l deterioreze prin contactul cu lenjeria de pat. Astfel, aceasta a oferi o soluție pentru ca părul tău să rămână sănătos. Tot ce trebuie să faci este să-l împarți în două părți egale, să răsucești șuvițele formate într-o coadă lejeră și să prinzi totul cu un elastic. Prinzându-ți părul în timpul somnului îl va face să stea nemișcat pe timpul nopții și nu se va mai încurca deloc.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri