Kate Middleton, prințesa Diana și Meghan Markle/ Profimedia
Moda

Kate Middleton, prințesa Diana și Meghan Markle/ Profimedia

Bijuteriile prințesei Diana care au ajuns la Kate Middleton și la Meghan Markle. Cine poartă brățara de 17.000 de lire

Kate Middleton și Meghan Markle nu au avut ocazia să-și cunoască soacra, însă acestea au fost deseori văzute purtând unele dintre cele mai emblematice bijuterii ale prințesei Diana. Soțiile prinților William și Harry reușesc să-i aducă un omagiu regretatei prințese, de fiecare dată când își fac apariția purtând accesoriile pe care Diana le-a făcut celebre. 

După moartea sa prematură, în urmă cu 25 de ani, colecția de bijuterii a prințesei Diana a fost moștenită de fiii ei, prințul Harry și prințul William. Aceștia le-au dăruit superbele bijuterii soțiilor lor, ele având un privilegiu de a purta cerceii, inelele și brățările acesteia. 

În 1988, prințesa Diana era o fană a bijuteriilor din perle, achiziționând o brățară confecționată din acest pietre prețioase, combinate cu diamante, creată de Nigel Milne. Aceasta bijuterie a fost concepută ca parte a unei colecții, care a venit în sprijinirea organizației caritabile conduse de prințesa Diana. Ea a purtat brățara în Hong Kong în 1990, combinând-o cu celebra ei rochie „Elvis” creată de Catherine Walker. În 2017, Kate Middleton a fost văzută purtând aceeași brățară în timpul unui turneu în Germania. 

Una dintre primele ocazii când Meghan Markle a purtat bijuteriile deținute cândva de regretata Diana a fost în ziua nunții ei. Ea a purtat un inel din aur galben de 24 de carate, cu smarald, înconjurat de mici diamante. Diana a fost fotografiată anterior purtând acest inel, care a fost creat de Asprey în 1997, în același an în care a murit în urma accidentului de mașină la Paris.

Citește și: Prințesa Diana și-ar fi prezis moartea. Ce i-ar fi mărturisit avocatului ei cu doi ani înainte de teribilul accident din Paris

Desigur, cea mai faimoasă bijuterie purtată atât de Diana, cât și de Kate, este inelul lor de logodnă. Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana cu un inel creat de Garrard din Mayfair, care era bijutierul coroanei la acea vreme. Ea a ales atunci un inel din aur alb cu 14 diamante. Potrivit informațiilor din presă, inelul ar fi costat 28.000 de lire sterline atunci, deși acum se spune că este neprețuit. După moartea ei, bijuteria i-a fost dăruită prințului Harry, în timp ce ceasul de aur Cartier al Dianei i-a revenit lui William. 

În documentarul „The Diana Story”, fostul majordom al prințesei, Paul Burrell, a explicat că, cu puțin timp înainte ca William să o ceară în căsătorie pe Kate în 2010, Harry i-a oferit fratelui său șansa de a-i oferi viitoarei sale mirese inelul mamei lor. William a dezvăluit imediat după anunțarea logodnei că inelul este foarte special pentru el.

„Este inelul de logodnă al mamei mele. Este foarte special pentru mine, iar Kate este și ea foarte specială pentru mine. Este corect să fie puse împreună. Acesta este modul prin care mă asigur că mama mea nu va ratat ziua de azi.”, a declarat în urmă cu 12 ani, prințul William. 

Cine poartă brățara de 17.000 de lire a prințesei Diana

Prințesa Diana a fost văzută purtând de multe ori ceasul său auriu Cartier Tank Française. Aceasta a primit ceasul cadou de la tatăl său, atunci când a împlinit vârsta de 21 de ani. După moartea ei, ceasul a ajuns la prințul Harry, acesta dăruindu-l lui Meghan Markle în primele zile ale relației lor. 

De asemenea, Meghan este foarte încântată de acest cadou, fiind văzută purtându-l foarte des. Ea a fost surprinsă cu ceasul la mână în timpul unei apariții pe Youtube, când citea din cartea de copii „The Bench”, dar și atunci când a apărut în revista Time, alături de prințul Harry, în 2020. 

Citește și: Cum ar fi gestionat prințesa Diana ruptura dintre Harry și William. Fostul ei agent de pază a rupt tăcerea

O altă bijuterie care a fost admirată în timpul când prințesa Diana trăia, a fost brățara Cartier cu diamante. De când Meghan s-a căsătorit cu Harry, ea a purtat brățara de mai multe ori, aceasta valorând 17.000 de lire sterline. Prima dată când aceasta a purtat-o a fost în timpul unei cine de stat în Fiji în 2018, ulterior fiind văzută pe mâna ei când a sărbătorit Ziua Commonwealth-ului în 2019. Meghan a ales să poarte piesa și în timpul interviului său extraordinar cu Oprah Winfrey și la Premiile Intrepid Valor din New York.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri