kate middleton, printesa diana, meghan markle
Moda

Kate Middleton, prințesa Diana, Meghan Markle / Foto: Profimedia

Kate Middleton și Meghan Markle, încurajate de Palat să adopte stilul prințesei Diana: "Deghizarea a devenit un element regal de bază"

Controversata nouă carte a lui Omid Scobie, "Endgame", dezvăluie, printre altele, faptul că soțiile prinților William și Harry, Kate Middleton, respectiv Meghan Markle, au fost atent instruite de Palatul Buckingham despre cum să se afișeze în lume, după ce au intrat în familie. 

"Deghizarea în Diana a devenit un element regal de bază", susține autorul. Acesta spune și că tributul vestimentar adus deseori de Kate și Meghan regretatei lor soacre nu reprezintă o pură coincidență.

Citește și: Prințesa Diana e și acum o inspirație în materie de stil vestimentar. Ținutele emblematice de atunci și cum s-ar fi îmbrăcat azi

printesa diana si kate middleton

Potrivit lui Scobie, Palatul "exploatează fără rușine" popularitatea prințesei Diana, care dăinuie și acum, inclusiv încurajându-le pe soțiile lui Harry și William să reproducă ținute ale acesteia. Această mișcare are ca scop încercarea ca "o parte din strălucirea Dianei să se răsfrângă și asupra lor".

Citește și: Kate Middleton nu se jenează să poarte aceleași ținute de mai multe ori. Cele mai cunoscute rochii pe care prințesa le-a „reciclat”

Stilul vestimentar al nurorilor regelui Charles, "orchestrat" de Palat

Pe lângă rochiile elegante și hainele sport pe care și ducesa de Sussex, și prințesa de Wales le-au adoptat de multe ori și care amintesc de ținutele Dianei, atât Meghan, cât și Kate poartă în mod regulat bijuterii din colecția soacrei lor.

printesa diana si meghan markle
Prințesa Diana și Meghan Markle / Foto: Profimedia

Mai mult, autorul susține că aceste decizii sunt "mereu discutate" cu prinții William și Harry. Deși adoptarea unui stil vestimentar identic cu al Dianei ar putea fi considerat un "gest dulce", Scobie a spus că este și "ușor stânjenitor", deoarece mișcarea este "orchestrată" de Palat.

Anterior, un jurnalist de modă spunea că a văzut o mulțime de exemple în care referințele stilistice ale lui Kate duc clar cu gândul la prințesa inimilor, vrând să-i aducă un omagiu celei dispărute dintre noi acum 26 de ani.

Citește și: Meghan Markle și prințul Harry, gesturi drăgăstoase în văzul lumii. Ducesa a avut un look retro, inspirat chiar de la prințesa Diana

printesa diana si kate middleton (2)
Prințesa Diana și Kate Middleton / Foto: Profimedia

Unul dintre cele mai memorabile tributuri ale lui Kate a fost cel din 2018, când ea și William l-au prezentat lumii pe cel de-al treilea lor copil, prințul Louis, iar proaspăta mămică a îmbrăcat atunci o ținută foarte asemănătoare cu cea pe care Diana a avut-o când a ieșit din maternitate cu prințul Harry.

De cealaltă parte, și Meghan Markle, mai ales când încă avea îndatoriri în cadrul familiei regale, își schimbase stilul. Culorile ținutelor, faptul că adopta deseori costume cu pantaloni și bijuteriile purtate aminteau des de prințesa Diana.

Citește și: Kate Middleton, imaginile care au făcut înconjurul lumii. Cum a apărut prințesa de Wales la un eveniment: „Arată ca un star de cinema!”

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?