trenduri moda primavara-vara 2024
Moda

Trenduri modă primăvară-vară 2024. / Foto: Profimedia

7 piese vestimentare care să nu-ți lipsească din garderobă în primăvara lui 2024. Costumele cu pantaloni și rochiile albe, la căutare

Primăvara ne dăm un refresh la garderobă. Renunțăm la hainele de iarnă și le aducem în față pe cele mai subțiri, schimbăm bocancii cu balerini și gecile groase pentru cele de blugi sau de piele. În sezonul de primăvară-vară 2024, orice fashionistă ar trebui să aibă în dulap câteva piese esențiale.

Trenciurile, fustele creion, o pereche bună de blugi și costumele cu pantaloni sunt printre lucrurile pe care le vom vedea pe străzile marilor orașe din lume, unde femeile defilează ca pe podiumul de modă. Mare accent se pune în aceste luni și pe un tip de șic discret și pe minimalism, cu mai puține branduri la vedere.

Ora exactă în modă se dă la New York, Paris, Milano sau Londra, dar și în paginile unor reviste precum Vogue. Vestea bună este că probabil deții deja multe dintre piesele pe care le vom vedea primăvara și vara aceasta mai peste tot, cum ar fi un pic de roșu, o cămașă albă, un sacou bine croit sau o pereche de balerini.

Piesele care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă în primăvara și vara lui 2024

  • Pantalonii cât mai scurți. Pe podiumurile de la Săptămâna Modei din marile orașe ale lumii, modelele au defilat în pantaloni extrem de scurți. Sunt la modă și cei cu talie înaltă, dar și cei cu accente sport sau cu volume.

  • Rochiile albe. De la cele diafane, cu transparențe, la cele cu lucrătură densă, designerii mizează în acest sezon mai mult pe alb decât pe pastelurile ultimilor ani sau pe culorile tari.

  • Pantalonii cu talie înaltă. Pentru un look business-șic și impresia de picioare lungi, pantalonii cu talie înaltă sunt alegerea ideală. Se poartă cei cu croi drept sau evazat mai mult decât cei mulați. Din piele, blug sau piele, toți sunt buni de avut în garderobă.

  • Tricourile polo. Tricourile cu guler au apărut din plin în prezentările Miu Miu, asortate cu fuste foarte scurte, cu pantaloni cu croi masculin sau chiar peste rochii. Estetica de club country e în mare vogă.

  • Fustele transparente. După mai multe sezoane în care au apărut pe podium, pe străzi și la evenimente rochiile cu transparențe sau cele cu detalii inspirate din lenjeria intimă, acum este rândul fustelor să fie în prim-plan, atât în look-uri de zi, combinate cu pulovere sau jachete bomber, sau de seară, cu machiaj strident și, de ce nu, cu bluze transparente.

  • Ținutele în nuanțe metalice. Indiferent că vorbim despre ținute în clasicele nuanțe de argintiu și auriu sau cele mai îndrăznețe, de verde, mov sau albastru, piesele în culori metalice sunt foarte "in".

  • Costumele cu pantaloni. Unul dintre cele mai "hot" trenduri ale anului sunt costumele cu pantaloni. Pentru un aer business, alege cu croi clasic, dar dacă vrei să ieși în evidență poartă unul cu sacou supradimensionat pe pielea goală sau unul într-o culoare curajoasă.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?