demi moore
Moda

Demi Moore. Cannes 2024. Foto: Getty Images/Profimedia

Renașterea lui Demi Moore. La 61 de ani, actrița predă o inedită lecție de stil și rafinament. 7 momente șic de la Cannes 2024

Demi Moore impresionează publicul de la Cannes nu doar cu cel mai recent rol al ei, în "The Substance", dar și cu ținutele spectaculoase pe care le afișează pe covorul roșu. O adevărată lecție de stil și rafinament, Demi strălucește la 61 de ani.

Toată lumea vorbește zilele acestea despre reinventarea lui Demi Moore, la 60+. Actrița americană a reușit să își transforme imaginea și să renască cinematografic după o perioadă de absență. 

61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

Chopard Trophy - The 77th Annual Cannes Film Festival
Demi Moore. Cannes 2024. Getty Images

Demi Moore a cucerit audiența de pe Croazetă cu un rol în contre-emploi, într-un film horror feminist, dar și cu prezența ei angelică și seducătoare în același timp. 

Demi Moore
Demi Moore, la amfAR Cannes Gala 2024 / Foto: Profimedia

Actriţă americană emblematică a anilor 1990, Demi Moore, cunoscută din filme precum "Ghost", "Striptease" şi "G.I. Jane", se află pentru prima dată pe afişul unui lungmetraj selectat la Festivalul de la Cannes. "The Substance" este o peliculă regizată de cineasta franceză Coralie Fargeat și a fost duminică în competiţia oficială.

Și nu doar pe spectactori i-a cucerit Demi.

"Este începutul celui de-al treilea act din cariera lui Demi, este ceva care ne inspiră", a declarat partenerul ei din acest film, actorul american Dennis Quaid, într-o conferinţă de presă la Cannes.

"Substanţa" din titlul peliculei îi permite personajului care şi-o injectează să obţină "o versiune mai bună a lui însuşi, mai tânăr, mai frumos, mai aproape de perfecţiune".

M - Montée des marches du film « The Substance » lors du 77ème Festival International du Film de Cannes
Demi Moore. Cannes 2024. Profimedia

Coralie Fargeat și-a îndreptat de această dată atenţia asupra corpului feminin, "problematic când este mai tânăr, când nu este perfect sau este prea mare, precum şi apoi, când îmbătrâneşte.

"Asta are un impact masiv în viaţa femeilor şi condiţionează un număr uriaş de lucruri în societate. Corpul nostru ne defineşte, generează inegalităţi şi violenţă, inclusiv din partea noastră. Suntem aproape obligate să îl detestăm într-un fel sau altul şi el poate deveni primul nostru instrument de tortură", a declarat regizoarea de 48 de ani pentru AFP.

B - Photocall de la soirée Chopard “Once Upon A Time” à l'Eden Roc lors du 77ème Festival International du Film de Cannes
Demi Moore. Cannes 2024. Profimedia

Cât despre Demi Moore, "ceea ce mi s-a părut genial a fost faptul că ei nu i-a fost frică nici să se dezvăluie, nici de ridicol. A fost un salt în necunoscut, iar ea a mers până la capăt, nu a renunţat la nimic".

"A fost cea mai bună provocare. Caut mereu materiale care mă împing în afara zonei mele de confort", a declarat Demi care apare și în câteva scene nud în acest lungmetraj. 

Demi Moore Gives A Talk At The AmPav - The 77th Annual Cannes Film Festival
Demi Moore. Cannes 2024. Getty Images

Deşi Demi Moore a mărturisit că nu s-a simţit niciodată "anulată" din cauza vârstei sale (de 61 de ani), "această experienţă foarte brută, care îmi cerea să fiu vulnerabilă şi să mă expun din punct de vedere fizic şi emoţional, mi-a permis să mă accept mai bine aşa cum sunt", a adăugat ea.

Demi Moore beim Photocall zum Kinofilm 'The Substance' auf dem Festival de Cannes 2024 / 77. Internationale Filmfestspiele von Cannes am Palais des Festivals. Cannes, 20.05.2024
Demi Moore. Cannes 2024. Profimedia

În plin val al dezvăluirilor din epoca #MeToo, Demi Moore a mai spus că femeile "nu sunt împotriva bărbaţilor, ci doar a idioţilor".

"Kinds Of Kindness" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
Demi Moore, la premiera "Kinds Of Kindness. Cannes 2024. Getty Images

Demi Moore a fost căsătorită de trei ori și are trei copii

Demi Moore s-a născut la 11 noiembrie 1962, în Roswell, New Mexico, SUA. A abandonat şcoala la 16 ani pentru a lucra ca pin-up-girl. La 18 ani s-a căsătorit cu muzicianul rock Freddy Moore, dar mariajul a durat doar patru ani, potrivit Agerpres.

În 1981, a debutat în cinematografie cu rolul Corri din pelicula ''Choices''. Debutul pe micul ecran a fost în serialul de televiziune ''General Hospital'' (1972-1984). 

''Ghost'' (1990), ''Indecent Proposal' (1993), ''Disclosure'' (1994), ''The Scarlet Letter'' (1995), ''Striptease'' (1996), ''Charlie's Angeles: Full Throttle'' (2003), ''Half Light'' (2006) sunt doar câteva dintre peliculele care au făcut-o celebră.

A jucat alături de actori ca Patrick Swayze, Tom Cruise, Robert Redford sau Michael Douglas și are în palmares 13 premii şi alte 29 nominalizări.

În 1993 a obținut premiul MTV Movie pentru cea mai reuşită scenă de sărut alături de Woody Harrelson în ''Indecent Proposal''. Trei ani mai târziu a câștigat premiul de popularitate pentru cea mai bună actriţă.

După căsătoria cu muzicianul rock Freddy Moore (1980-1984), Demi Moore și-a refăcut viața cu actorul Bruce Willis, în 1987, divorţând în 2000.

În 2005, s-a căsătorit cu actorul Ashton Kutcher, cu 15 ani mai tânăr. Nici acest al treilea mariaj nu a fost cu noroc, divorţul celor doi fiind pronunţat în noiembrie 2013.

Actrița americană are trei copii.

 

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri