Happy,Easter!,Easter,Eggs,On,Rustic,Table,With,Cherry,Blossoms.
Retete

Credit foto: Shutterstock

De ce nu pot fi congelate ouăle fierte. Ce poți face cu ouăle rămase după Paște 

Din dorința de a evita risipa alimentară sau pur și simplu de a-și face provizii pe mai mult timp, oamenii aleg să țină în congelator multe alimente, printre care și brânză sau pâine. Dacă te-ai gândit, însă, să „salvezi” ouăle rămase după Paște în acest fel, trebuie să știi că „lucrurile” sunt puțin mai complicate.

Ouale fierte întregi nu se pot congela din cauza albușului

Potrivit specialiștilor, ouăle fierte întregi nu se pot congela din cauza conținutului lor de apă. Concret, atunci când apa din interiorul oului îngheață, se dilată, ceea ce poate provoca spargerea cojii oului. Acest lucru se datorează faptului că gheața ocupă un volum mai mare decât apa lichidă. Așadar, ouăle fierte nu sunt potrivite pentru a fi păstrate în congelator, deoarece își pot pierde calitatea și pot deveni necomestibile după dezghețare.

Se pot congela doar ouăle crude sau omletele

Dacă ai mai multe ouă și îți dorești să le „salvezi”, atunci trebuie să știi că ai la îndemână două variante: fie să le congelezi crude, fie să le păstrezi sub formă de omletă în congelator. 
 
Pentru a congela ouă crude trebuie să le spargi și să le pui în recipiente sau în pungi de plastic sigilate.  Este indicat să le separi înainte de a le congela, deoarece albușul și gălbenușul au consistențe diferite și pot fi dificil de folosit în aceeași formă după dezghețare.
 
Omletele, pe de altă parte, pot fi congelate cu ușurință. Pregătește omleta așa cum faci de obicei, după care las-o la răcit complet. Ulterior, taie-o în porții individuale sau în bucăți potrivite, ambalează fiecare porție separat în folie de plastic sau folie de aluminiu, apoi pune-le într-un recipient sau sac sigilat și depozitează-le în congelator. Omletele pot fi apoi dezghețate și încălzite la microunde sau la cuptor atunci când dorești să le consumi.
 

Ce poți face cu ouăle fierte rămase dupa Paște

Dacă ai fiert prea multe ouă de Paște sau pur și simplu ai primit prea multe, trebuie să știi că le poți include în rețete delicioase, precum:

Salate cu ouă

Atunci când ești pe fugă și nu știi ce să mănânci alege să-ți prepari o salată rapidă. Combină frunzele favorite cu ardei, castraveți, roșii, iar la final adaugă 1-2 ouă tăiate felii. Poți asezona cu sare și piper, precum și cu un dressing obținut din ulei de măsline, miere și suc de lămâie. Vei obține un preparat delicios. 

Sandvișuri

De asemenea, ouăle rămase după Paște pot fi incluse și în sandvișuri. Feliează-le și așezează-le pe pâine împreună cu salată verde, roșii și alte ingrediente preferate pentru un prânz rapid și sățios.

Salată de cartofi cu ouă

Combină ouăle fierte tăiate în bucăți cu cartofi fierți tăiați, maioneză, ceapă, castraveți murați și condimentele favorite. Vei obține o salată de cartofi cu ouă savuroasă și hrănitoare, perfectă pentru un prânz. 
 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri