deget meghan markle
Sanatate

A model prepares backstage at the Tracy Reese fashion show during Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2014 at The Studio at Lincoln Center on September 8, 2013 in New York City.

Ai al doilea deget de la picior mai lung decat primul? Ce spun medicii despre aceasta anomalie ereditara

E destul de comun ca al doilea deget de la picior sa fie mai lung decat primul. Aceasta conditie a primit chiar un nume si este recunoscuta de medici drept "degetul sau sindromul lui Morton".

Potrivit doctorului Gary A. Pichney, chirurg la Institutul pentru Reconstructia Piciorului si Gleznelor din Mercy Medical Center: "Este doar o anomalie ereditara. Aproximativ 20% din populatie o are".

Doctorul a specificat ca ea nu vine la pachet cu alte probleme in majoritatea cazurilor, existand insa si exceptii de la regula.

"Daca nu aveti nicio durere asociata, nu-i nicio problema. Daca apar dureri, trebuie consultat medicul", a subliniat specialistul.

Chiar si asa, daca ai si tu "Degetul lui Morton", ar trebui sa tii cont de cateva lucruri.

In primul rand, incaltamintea nu este conceputa pentru persoanele cu un al doilea deget de la picior mai lung. Astfel, daca nu porti incaltaminte potrivita, pielea se poate intari spre varful degetului, poti face bataturi dureroase, ba chiar iti poti fractura degetul din cauza presiunii constante exercitate de pantof.

De aceea, doctorul Gary A. Pichney recomanda purtarea unor pantofi cu varful mai alungit: "Asigurati-va ca exista spatiu pentru acel deget", spune Pichney, specificand ca degetul nu trebuie sa se loveasca de varful pantofului atunci cand piciorul e incaltat.

Oamenii cu "degetul lui Morton" prezinta un risc mai mare de a dezvolta un deget permanent indoit daca nu poarta incaltaminte corespunzatoare conditiei lor.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri