femeie riduri
Sanatate

Ce spun ridurile fetei despre sanatatea ta. 15 afectiuni pe care le tradeaza

Ridurile sunt o consecinta naturala a imbatranirii. Dincolo de faptul ca ne arata varsta, potrivit BrightSide fiecare rid are o semnificatie aparte si dezvaluie o multime de detalii fascinante despre corpul nostru si sanatatea lui.

Ridurile apar ca urmare a procesului natural de imbatranire a organismului, care isi pierde progresiv abilitatea de a produce colagen si elastina. Ce altceva mai transmit insa ridurile despre corpul nostru?

15 afectiuni pe care le tradeaza ridurile fetei despre sanatatea unui om

Liniile orizontale de pe frunte

Liniile orizontale care apar pe frunte se numesc "cute de griji" si reprezinta principalul indicator al unei vieti stresante. In plus, aceste linii pot fi un semn ca exista un surplus de zahar in dieta si prea putina apa consumata zilnic.

Liniile din partea stanga a sprancenei

Acestea au o corelatie directa cu splina. Daca ridurile din stanga sprancenelor devin din ce in ce mai proeminente intr-un timp scurt, ar putea fi un semn ca acest organ functioneaza incorect si necesita consult medical specializat.

Liniile din partea dreapta a sprancenei

Acestea reprezinta un indicator al nivelului de toxicitate din corp si modul de functionare al ficatului. Cand se adancesc, ridurile din aceasta zona pot semnaliza un dezechilibru hepatic. Pe termen lung, se recomanda o dieta organica care include legume si fructe crude, precum si consumul de proteine sanatoase. Trebuie redus aportul de cafea, alimente picante si sare si programat un consult medical de specialitate.

Ridurile de la baza nasului

Acestea pot semnaliza alergii, dar si ingrijorare excesiva sau stres. Mai mult, liniile de la baza nasului sunt conectate la viata intima, in special la libidou.

Ridurile "laba gastii"

Zambesti cu intreaga fata, deci iti misti trasaturile astfel incat formezi aceste riduri din jurul ochilor. Ele pot semnaliza insa si probleme cu vederea.

Ridurile "laba gastii" sunt conectate cu organe precum ficatul, rinichii si stomacul. Daca observi ca aceste linii devin drastic mai vizibile, dieta trebuie ajustata neaparat.

Ridurile de sub ochi, cearcanele sau pungile

Cearcanele sau pungile de sub ochi sunt un fenomen natural care se manifesta atunci cand nu dormim suficient. Ridurile insa reprezinta un indicator al altor afectiuni de sanatate - pot indica rinichi slabiti si circulatie deficitara.

Decolorarea obrajilor

Aceasta poate indica anumite probleme pulmonare. Sensibilitatea din zona obrajilor este legata si de problemele digestive.

Nasul cu varful rosu

Chiar daca e firesc sa ni se inroseasca nasul in sezonul rece, cand acesta devine rosu in alte circumstante normale e semn de circulatie deficitara sau probleme cardiace. Tensiunea arteriala ar putea fi problematica, asa ca e cazul programarii unui consult de specialitate.

Daca medicul cardiolog decide ca nu e vorba de probleme grave, e indicat ca pacientul sa renunte totusi la cafea si mancaruri picante.

Ridurile din zona gurii

Acestea sunt conectate la colon. Din fericire, el este o parte a corpului usor de revitalizat prin consumul ridicat de lichide, alimente bogate in vitamina D si exercitii fizice regulate.

Ridurile de expresie

Daca sunteti genul de persoana care rade constant cu toata fata, este posibil sa aveti riduri de expresie mai ales in zona obrajilor si gurii. Cand acestea incep sa se raspandeasca si devin mai adanci intr-o perioada scurta de timp, ar putea fi un semnal ca pancreasul functioneaza deficitar.

Ridurile de deasupra buzei

Mai ales fumatorii si cei care petrec mult timp la soare dezvolta aceste linii adanci. Ridurile de deasupra buzei sunt, de asemenea, asociate cu sanatatea splinei.

Petele de pe buze

Acestea pot indica o circulatie slaba. Desi nu reprezinta o amenintare majora pentru sanatate, ele pot semnala, de asemenea, probleme cu colonul.

Liniile de pe gat

Ridurile acestea sunt fenomen natural si devin mai proeminente pe masura ce imbatranim. Ele pot fi rezultatul supraponderalitatii si pot semnala, de asemenea, probleme cu glanda tiroida.

Ridurile de sub buza

Liniile care sunt create sub buza si chiar deasupra barbiei indica acumularea de energie negativa. In acest caz, nu sunt recomandate decat introducerea in program a momentelor de relaxare si somn.

Venele proeminente de pe tample

Venele adanci de pe tample sunt un indicator al tensiunii arteriale ridicate. Din nou, este recomandat un consult medical de specialitate.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri