shutterstock_719690932
Sanatate

Ceaiuri pentru slăbit. Cum să topești rapid grăsimea cu ajutorul acestor băuturi

Consumul de ceai a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru protejarea celulelor împotriva deteriorării  și reducerea riscului de boli de inimă. Specialiștii spun cele mai bune ceaiuri de slăbit ar fi ceaiul verde, de mentă și cel negru, însă iată o lista din care îți poți alege preferatul:

Unele studii au descoperit că ceaiul poate fi folosit pentru pierderea în greutate și combaterea grăsimii de pe abdomen, bineînțeles, dacă este combinat cu exercițiu fizic și o alimentație sănătoasă.

Mai jos ți-am pregătit o lista cu cele mai bune ceaiuri pentru reducerea kilogramelor în plus și scăderea grăsimii corporale. Nu uitați să le consumați fără zahăr.

1.     Ceai verde

Extractul de ceai verde este deosebit de bogat în catechine, antioxidanți naturali care vă pot stimula metabolismul și pot crește arderea grăsimilor. Totodată, datorită conținutului ridicat de potasiu și magneziu, ceaiul verde combate retenția de apă.

Citește și: Cura de îngrășare – ce să mănânci sănătos ca să te îngrași

2.     Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este o băutură aromată, cu un conținut scăzut de calorii care combate pofta de mâncare, drept pentru care vei consuma porții mai mici. Acesta ajută, de asemenea, la stimularea digestiei și combate retenția de apă. Toate aceste aspecte au legătură cu pierderea în greutate.

3.     Ceaiul negru

Este făcut din aceeași plantă ca ceaiul verde cu diferența că frunzele sunt expuse aerului pentru a declanșa fermentația. Cu aproximativ două calorii pe ceașcă, ceaiul negru este o băutura perfectă pentru pierderea în greutate, iar capacitatea sa de a acționa ca un prebiotic îmbunătățește sistemul digestiv. Însă nu trebuie consumat în exces, deoarece conține cofeină.

Citește și: Dieta daneză – cum să-ți accelerezi metabolismul în 13 zile și să scapi de kilogramele nedorite

4.     Ceaiul de urzică

Infuzia din frunze uscate de urzică lupta împotriva toxinelor din organism și ajută la combaterea excesului de apă, promovând un slăbit sănătos.. Poți consuma chiar un litru de ceai pe zi, iar conținutul mare de fier al plantei, te va ajuta în prevenirea anemiei și a unor afecțiuni ale inimii.

5.     Ceaiul de ghimbir

Nu doar că ajută la reducerea kilogramelor în plus, ci si la combaterea celulitei care da bătăi de cap tuturor femeilor. Combinat cu un stil de viață activ și sănătos, ceaiul de ghimbir ajută la eliminarea retenției hidrice, reglează tranzitul intestinal și accelerează procesul metabolic.

Citește și: Top 15 cele mai populare diete de slăbit în 2020. Care funcționează, potrivit experților

6.     Ceaiul de soc

Cu un gust plăcut și ușor aromat, ceaiul de soc poate fi consumat cu putină lămâie de 2-3 ori pe zi. Are un puternic efect detoxifiant, iar proprietățile laxative și diuretice ale acestuia îl recomandă pentru combaterea constipației și a obezității. Totodată, ceaiul de soc ajută la o scădere rapidă în greutate prin normalizarea metabolismului și stimularea funcției digestive.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri