Cum să elimini kilogramele în plus luate după mesele de Crăciun și Anul Nou/ Shutterstock
Sanatate

Cum să elimini kilogramele în plus luate după mesele de Crăciun și Anul Nou/ Shutterstock

Cum să elimini kilogramele în plus luate după mesele de Crăciun și Anul Nou. Sfaturi pentru detoxifierea organismului

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor de iarnă, iar corpul nostru are nevoie de recuperare după mesele de Crăciun și Anul Nou. Iată câteva sfaturi pentru a-ți detoxifia organismul și pentru a topi kilogramele în plus

Crăciunul și Anul Nou sunt cele mai așteptate sărbători din an. Odată cu întâlnirile de familie, mesele îmbelșugate, petrecerile și nopțile lungi, avem tendința invariabil să ne răsfățăm cu delicii, gustări și băuturi spirtoase care aduc nu doar oboseală, mahmureală, ci și sentimentul de vinovăție. În corpul nostru se formează un dezechilibru și este nevoie ca în următoarea perioadă să avem mai multă grijă de el pentru a-l readuce la forma inițială. 

Un specialist în asistență medicală preventivă a oferit câteva sfaturi, într-un interviu pentru The Health Site, pentru a-ți detoxifia corpul după sărbători. Kanchan Naikawadi consideră că este important să-i oferim corpului mai multă atenție imediat după mesele de Crăciun și petrecerile de Anul Nou. 

Mâncare ușoară

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor și petrecerilor. Mesele pline de alimente prăjite și grase, dulciurile și mâncărurile picante sunt aroma oricărei sărbători. Așa că, după petrecerea de Revelion, este foarte important să ai grijă de dieta ta. Adaugă alimente sănătoase, fructe proaspete și legume cu frunze verzi la mesele tale zilnice. Mănâncă mai multă salată cu semințe sănătoase precum chia sau in și renunță o perioadă la grăsimi.

Optează pentru un screening genetic

Un screening genetic te va ajuta să îți cunoști mai bine genele. Este un test pe bază de salivă, pe care îl faci o dată în viață, care oferă informații despre predispoziția ta genetică la diferite condiții de sănătate și tipul de dietă și activități de fitness care ți se potrivesc. O dietă personalizată nu numai te va ajuta să economisești timp, dar te va ajuta și în susținerea pierderii în greutate sau chiar la acumularea de masă musculară.

Citește și: Dietă de iarnă. 5 băuturi făcute în casă care îți vor crește imunitatea

În zilele noastre, oamenii urmează diete accidentale, diete fără carbohidrați, care nu funcționează pentru o perioadă lungă de timp și în cele din urmă ajungă să provoace dezechilibre. Un plan de dietă personalizat te poate ajuta pe termen lung să urmezi o dietă conform cerințelor corpului tău.

„Deși este important să sărbătorești Crăciunul și Anul Nou, este, de asemenea, foarte important să-ți cunoști limitele în ceea ce privește corpul tău. Fă-ți o rutină de detoxifiere de fiecare dată când te răsfeți la o petrecere sau o sărbătoare”, a declarat Kanchan Naikawadi. 

Nu sări peste antrenamente

Încearcă să urmezi zilnic o rutină fixă ​​de antrenament. Asigură-te că faci mișcare cel puțin o oră pe zi pentru a-ți menține sănătatea fizică și psihică. Yoga și meditația sunt opțiuni grozave pentru a restabili nivelurile de energie și pentru a te ajuta să te simți sănătos. De asemenea, exercițiile fizice te vor ajuta să transpiri și să arzi caloriile suplimentare pe care le-ai consumat în această perioadă. O dată pe an este greu să reziști delicateselor petrecerii de Crăciun și Anul Nou, dar pentru a obține un Indice de Masă Corporală (IMC) sănătos, trebuie să urmezi principiile alimentației sănătoase pentru a reduce riscul de creștere nedorită în greutate.

Citește și: Trebuie eliminați sau nu carbohidrații din dietă? Ce spun specialiștii despre dietele sărace în carbohidrați și pierderea în greutate

Crește aportul de lichide

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a-ți detoxifia corpul după petrecerile de Crăciun și Anul Nou este creșterea aportului de lichide, potrivit lui Kanchan Naikawadi. Aportul de lichide ajută la hidratarea organismului, la inițierea refacerii musculare și la eliminarea toxinelor. Ceaiul verde, sucul de Aloe Vera sau Amla, scorțișoară în apă fiartă, ceai de turmeric, apă fierbinte cu lămâie și miere sunt câteva băuturi pentru a-ți menține metabolismul pe drumul cel bun și sunt opțiuni grozave și super sănătoase,  deoarece oferă proprietăți de detoxifiere remarcabile.

Etichete: craciun , anul nou , dieta , detoxifiere

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?