shutterstock_1357485674
Sanatate

Cum sa scapi de obiceiul de a-ti atinge des fata. Trucuri utile in perioada pandemiei

Sa nu ne atingem fata este aproape imposibil. Majoritatea oamenilor apeleaza la acest gest, in medie, de 24 de ori pe ora! Pentru binele nostru insa, trebuie sa fim cu adevarat vigilenti pentru a preveni infectarea si raspandirea coronavirusului.

Snehal Doshi, medic neonatolog  care isi petrece multe dintre orele de lucru in salile de nastere, a fost contactat de jurnalistii PureWow si intrebat la ce trucuri apeleaza pentru a-si tine mainile departe de fata atunci cand e la serviciu. Iata ce a raspuns:

  • Tineti-va mainile ocupate

Dr. Doshi a povestit: "Cand suntem in sala de nastere, mainile noastre sunt sterile. Le tinem strans, impreunate, palma in palma, pentru a evita sa atingem ceva din greseala." De asemenea, spune ca ne putem tine mainile in buzunare sau putem transporta ceva in fiecare palma pentru a le mentine ocupate.

  • Purtati manusi

Niciun fel de manusi nu impiedica transportul germenilor - orice am atinge cu mainile acoperite, va ajunge in cele din urma pe fata daca ne vom scarpina sau atinge. Dr. Doshi a explicat insa ca, prin faptul ca avem ceva care ne acopera degetele, suntem mai constienti de ele si le tinem departe de ochi, nas sau gura.  

  • Spalati-va pe maini (si purtati la voi dezinfectant)

Daca atingerea fetei devine inevitabila, un singur gest poate reduce riscul: spalarea mainilor. "Impreuna cu distantarea sociala este cea mai buna modalitate de a impiedica virusul sa se raspandeasca. Cand nu aveti acces la apa si sapun, purtati in geanta sau buzunar gel dezinfectant si antibacterian."

  • Descarcati aceasta aplicatie

Daca aveti o bratara Fitbit, Kim Binsted, doctor si profesor la Universitatea din Hawaii a creat o aplicatie ideala. De fiecare data cand purtatorul ridica bratul spre fata, aplicatia face ca bratara sa vibreze, trimitand o alerta pentru a-l determina sa se opreasca.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?