dieta de ingrasare
Sanatate

Femeie care tine o dieta de ingrasare pentru a lua in greutate sanatsos

Cum sa te ingrasi sanatos. Ce si cat sa mananci

Vrei sa te ingrasi si nu poti? Trebuie sa stii ca pentru a lua in greutate trebuie sa consumi mai multe calorii decat arzi. Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci mult si nesanatos. Iata cum sa te ingrasi corect:

Mananca consistent la micul dejun. Alege lapte integral si cereale integrale amestecate cu fructe uscate sau ciocolata. Daca mananci omleta, adauga cascaval si costita.

Nu lasa sa treaca mai mult de 4 ore intre mese. Este important sa mananci cu regularitate, nu haotic. Fii organizata si stabileste orele la care trebuie sa iei masa.

Ai grija ca la fiecare masa, in farfuria ta sa se regaseasca cel putin trei grupe de alimente. Cu cat mananci mai variat, cu atat organismul tau va beneficia de mai multi nutrienti.

Nu consuma zahar si grasimi in exces, ci vitamine, calorii si minerale. Opteaza pentru gustari sanatoase, precum iaurt, placinta cu fructe, briose din tarate.

Nu bea apa in timp ce mananci, ci cu 30 de minute inainte sau dupa masa. De ce? Fiindca apa iti va da senzatia de satietate.

Vinul stimuleaza apetitul si favorizeaza acumularea caloriilor in depozite de grasimi. Bea un pahar de vin zilnic.

Renunta la fumat. Probabil ai si tu prieteni care dupa ce s-au lasat de fumat, au luat in greutate. Asta pentru ca nicotina scade si inhiba terminatiile senzitive responsabile de perceptia gustului si a mirosului alimentelor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri