vergeturi diferenta
Sanatate

Vergeturile sunt extrem de comune la toata lumea. Acestea au forma unor linii lungi si inguste, care apar ca urmare a intinderii pielii, si care nu ne afecteaza in niciun fel sanatatea. Ele sunt, de asemenea de culoare rosie sau albe. Sa vedem care este diferenta dintre vergeturile rosii si cele albe:

Diferenta dintre vergeturile rosii si cele albe. Ce tratamente te scapa de aceste cicatrici

Vergeturile sunt comune la toata lumea. Acestea au forma unor linii lungi si inguste, care apar ca urmare a intinderii pielii si care nu ne afecteaza in niciun fel sanatatea. Ele pot fi de culoare rosie sau albe. Care e diferenta dintre ele si cum pot fi eliminate?

Vergeturile devin, de obicei, mai vizibile dupa sarcina, din cauza modificarilor hormonale sau in cazul pierderii ori cresterii in greutate. Cel mai intalnite sunt vergeturile de pe abdomen, coapse, fese, sani si brate.

Ele apar din cauza unei rupturi in derma, strat de tesut al pielii, cand aceasta se intinde. Pielea din zona rupturii este inlocuita de tesut cicatricial, care nu are aceleasi proprietati ca cel initial.

La inceput, semnele sunt purpurii sau rosiatice. Acest tip de cicatrice permite vaselor de sange sa se vada, motiv pentru care au aceasta culoare. Daca vergeturile sunt rosiatice, atunci sunt in faza incipienta, moment ideal pentru a incepe sa le tratezi.

Pentru a scapa de vergeturile rosii, poti folosi creme care sa redea pielii colagenul necesar si elasticitatea. Poti incerca, de asemenea, tratamente cu laser, cum ar fi IPL.

Vergeturile albe apar din pricina intinderii pielii pentru o perioada indelungata. In cazul lor, cremele nu mai au niciun efect. Singurele alternative, care insa nu ofera rezultate garantate, sunt microdermabraziunea sau laserul excimer.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri