dieta
Sanatate

Este sau nu dieta mai importanta decat exercitiile fizice atunci cand vrei sa slabesti. Ce spun expertii

Indiferent de numarul de kilograme de care vrei sa scapi, este important sa combini sportul cu o dieta. Majoritatea expertilor sunt de parere ca acesta este startul ideal. In plus, sustin ei, ceea ce mananci poate fi mai important decat antrenamentele pe care le faci pentru a-ti atinge scopul. Iata explicatia!

"Una dintre cele mai mari erori atunci cand ne uitam la felul in care ne controlam kilogramele este convingerea ca activitatea fizica duce la o pierdere semnificativa in greutate. In medie, cei mai multi oameni care se antreneza - mai ales daca o fac in mod regulat - isi vor intretine greutatea actuala", a spus medicul Fatima Cody Stanford pentru PopSugar.

"Exercitiile pot ajuta cu siguranta, dar pentru a pierde in greutate, trebuie sa faci o schimbare in alimentatie", spune si medicul Avigdor Arad, director al Mount Sinai PsysioLab.

El este de parere ca efectuarea a trei sau patru sesiuni de antrenament pe saptamana are multe beneficii. Sportul iti imbunatateste functia cardiaca, metabolismul, masa musculara, sistemul imunitar si circulatia sangelui, insa numarul afisat de cantar ramane acelasi daca nu esti atenta la ce mananci.

Asta pentru ca pierderea in greutate nu se reduce la arderea si reducerea caloriilor. Dr. Stanford sustine ca acest lucru este din cauza faptului ca organismul fiecaruia raspunde diferit la calorii.

Referitor la dieta pe care ar trebui sa o adopte o persoana care isi doreste sa slabeasca, dar si ce fel de antrenamente dau cele mai bune rezultate, medicii recomanda un test la o clinica specializata pentru a afla rata de ardere a grasimilor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri