test sanatatea inimii
Sanatate

Testul de 30 de secunde care iti spune cum stai cu sanatatea inimii

Inima este atat de puternica incat poate sa bata inclusiv dupa ce este deconectata de la un organism. Este important sa acordam o atentie sporita sanatatii ei si, din fericire, exista cateva trucuri simple care ne ajuta sa ne asiguram ca functioneaza in parametri normali.

Iata cum poti sa-ti verifici sanatatea inimii in doar 30 de secunde. Exercitiul este simplu si presupune doi pasi.

Primul pas: Toarna apa foarte rece intr-un recipient suficient de mare pentru a-ti introduce ambele maini in el.

Al doilea pas: Tine mainile in apa timp de 30 de secunde. In acest fel o sa vezi cum circula sangele cand intra in contact cu frigul.

In urma acestui test, exista doua rezultate posibile.

Daca degetele tale se inrosesc, vestile sunt bune. Inseamna ca nu ai probleme legate de oxigenarea sangelui, iar inima si circulatia periferica sunt sanatoase.

Daca degetele devin palide sau se invinetesc, probabil ca ai probleme de circulatie a sangelui. Transformarea indica un nivel scazut de oxigen in celulele rosii.

In acest caz, incalzeste sau maseaza zona pentru a o readuce la normal. Daca o culoare obisnuita nu revine in zona degetelor, este mai bine sa te adresezi medicului. De asemenea, ar trebui sa suni la Serviciul Urgente daca decolorarea albastruie este insotita de urmatoarele:

- lipsa de aer
- febra
- durere de cap
- durere in piept
- transpiratie
- senzatie de amorteala in brate, picioare, maini, degete
- ameteli sau lesin

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri