culori par 2019
Sanatate

Nuanta parului iti poate schimba complet imaginea. Iar 2019 are un lot proaspat de culori de par in tendinte. Iata 7 dintre acestea care promit sa iti ofere o nota fresh si sa te scoata din anonimat:

Ulei de par. Top 5 uleiuri care stimuleaza cresterea parului

Uleiurile pentru par, alaturi de o dieta sanatoasa, sunt cea mai buna formula pentru a stimula cresterea naturala a parului. Diferite tipuri de uleiuri te ajuta sa iti hidratezi scalpul, sa scapi de matreata si volum.

Fie ca vorbim de uleiul de cocos, de ricin, de argan, de jojoba ori de masline, fiecare dintre acestea este un remediu natural care iti va face parul mai stralucitor, puternic, moale si sanatos. Vezi in randurile urmatoare ce beneficii au acestea asupra parului tau:

  • Uleiul de cocos

Acesta actioneaza ca un protector impotriva caldurii, repara parul deteriorat si varfurile arse. In plus, ajuta la prevenirea caderii si ajuta cresterea suvitelor. Datorita proprietatilor sale, uleiul de cocos ramane in par si retine umezeala.

Cum aplici uleiul de cocos?

Daca ai parul gras, aplica-l doar pe lungimea firului de par. In cazul in care pielea capului ese uscata, poti aplica uleiul de cocos si pe scalp. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute - o ora, apoi clateste parul cu un sampon natural. Recomandat este sa aplici tratamentul o data pe saptamana.

  • Uleiul de argan

Doar cateva picaturi de ulei de argan iti protejeaza parul de caldura si hranesc firele afectate. Este perfect pentru parul uscat si fragil, dar si pentru cel rebel pe care il lasa moale si usor de coafat.

Cum se utilizeaza uleiul de argan?

Aplica 2-3 picaturi in palma, freaca mainile si distribuie uleiul pe parul umed sau uscat. Poti utiliza des tratamentul, chiar la fiecare spalare sau inainte de a iti aranja coafura.

  • Uleiul de ricin

Uleiul de ricin presat la rece opreste caderea parului, calmeaza scalpul si elimina matreata. Desigur, el previne si ruperea firului de par, pe care il hidrateaza.

Cum aplici tratamentul cu ulei de ricin?

Fiindca are o consistenta densa, amesteca-l intotdeauna cu alt ulei (cateva picaturi) pentru a il putea aplica uniform si mai usor. Da-ti cu mixul pe scalp, pune o casca de dus si lasa-l peste noapte. Dimineata spala bine parul.

  • Uleiul de jojoba

Potrivit Natural Living Ideas, acesta are aceleasi proprietati ca si uleiul de cocos. Uleiul de jojoba este bogat in vitamina A, E, D si este potrivit pentru toate tipurile de par.

Cum folosesti uleiul de jojoba?

Aplica-l pe par inainte de a face baie si lasa-l sa actioneze pret de 30 de minute.

  • Uleiul de masline

Aplicat pe par, da stralucire si hidrateaza parul ars. Este foarte bun pentru parul vopsit sau blond.

Cum aplici uleiul de masline?

Masca se utilizeaza o data pe saptamana in felul urmator: pune uleiul pe par, apoi infasoara-l intr-un prosop. Lasa-l sa actioneze timp de jumatate de ora.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri