vopsitul in sarcina
Sanatate

Femeie insarcinata care se intreaba daca vopsitul parului este permis in sarcina

Vopsitul in sarcina. E periculos sau nu?

Am voie sa ma vopsesc daca sunt insarcinata? Este intrebarea care sta pe buzele multor gravidute. Parerea generala despre vopsitul parului in timpul sarcinii este ca e putin probabil ca bebelusul sa fie afectat, fiindca doar o cantitate mica din produsele folosite ajunge sa fie absorbita in piele.

Potrivit Organizatiei Specialistilor in Informatii Teratologice din SUA si Canada, au fost efectuate studii pe animale, folosind doze de 100 de ori mai mari decât ceea ce ar putea fi utilizat in mod normal de un om, fara a se inregistra modificari semnificative in dezvoltarea fetala.

Cert este ca daca iti faci suvite sau doar iti nuantezi parul, riscul existent se diminueaza, intrucat produsul ajunge si mai putin in contact cu pielea.

Asteapta totusi pana in al doilea trimestru pentru a iti vopsi parul. Stim cu totii ca inhalarea vaporilor de amoniac ori al celorlalte substante chimice pe care vopselele le contin pot duce la ameteli si probleme de sanatate. Recomandat este sa alegi un salon daca doresti sa te vopsesti, dar unul bine ventilat.

Daca nu iti permiti sau vrei sa eviti inhalarea vaporilor despre care scriam mai devreme, alege o vopsea fara amoniac. In acest caz, urmeaza cu sfintenie instructiunile notate pe ambalaj, inclusiv in ceea ce priveste timpul pe care trebuie sa il lasi sa treaca pana te speli.

Cat despre cat de des te poti vopsi in timpul sarcinii, incearca sa raresti pe cat posibil sedintele.

Etichete: nastere , par , ingrijire , sarcina , vopsit

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri